Zonder mijn kinderen op vakantie…

1

In November is het zo ver. Ik ga dan zonder mijn kinderen en zonder mijn vriend op vakantie. Mijn broer en schoonzus gaan samen met mijn moeder naar Thailand en Cambodja. Ze vroegen maanden geleden al of ik ook zin had om mee te gaan. Het leek me heel erg gezellig, maar ik had er eigenlijk nog nooit zo over nagedacht. Ik opperde het idee lacherig aan Gijs, maar die gaf toen aan dat hij het niet zo zag zitten om zo lang alleen op de kids te passen. Daarmee was het plan voor mij van de baan.

Vorige week zaten we in de tuin te bqq-en met mijn familie. Mijn schoonmoeder kwam ’s avonds Naut terug brengen van een dagje strand en hapte nog even een stokje saté mee. Het gesprek kwam weer op de vakantie van mijn broer en ze zei toen tegen Gijs en mij: waarom gaan jullie samen niet mee, ik pas wel op de kinderen.

Ik kon het eigenlijk niet geloven dat ze dit aanbood, hartstikke lief! Gijs en ik hebben het er ’s avonds en de volgende dag nog over gehad en ook hoe dit logistiek zou moeten met drie kinderen en naar school brengen en dergelijke. Uiteindelijk bleek 7 dagen Thailand in de planning niet haalbaar en vonden we langer weg gaan toch wel heel erg lang voor onze schoonmoeder, dat Gijs zei: Ga jij maar.

Ik moest toch wel weer even aan het idee wennen. Zonder de kids en zonder Gijs op vakantie. Kunnen ze het wel zonder mij, gaan de kinderen me niet missen? En kan IK het eigenlijk wel, zo lang zonder mijn kindjes.

De reis is nu geboekt, half november vertrek ik voor 10 dagen naar Thailand en Cambodja. Ik heb er superveel zin in en we hebben prachtige hotels geboekt. Ik kan er echt naar uitkijken om lekker bij het zwembad te liggen en niet te hoeven opletten of 1 van mijn 3 koters aan het verdrinken is. ’s Avonds lekker een cocktailtje drinken en wakker worden wanneer IK dat wil.

Oh wat ga ik van deze reis genieten, maar tegelijkertijd ga ik mijn schatjes heel erg missen!

Een update over hoe de reis en het gemis van mijn kindjes was vertel ik in december wanneer ik terug ben!

OOK LEUK OM TE LEZEN:

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

1 reactie

  1. Heel herkenbaar (ook voor een papa). Ik ben de laatste jaren al een aantal keer zonder mijn zoon Olivier op vakantie geweest. Ondanks dat wij altijd goede oppas regelen is het weggaan elke keer weer moeilijk. Eenmaal op vakantie gaat dit wel over. Sterkte in november met het afscheid maar vergeet niet te genieten!

Leave A Reply