Workshop handletteren

2

 

Als moeder zijnde lijkt het soms alsof je hele leven alleen maar om het gezin draait. Ikzelf merk dat ik de laatste tijd steeds vaker behoefte heb om nieuwe dingen te doen. Iets voor mezelf te hebben. Vandaar ook dat ik deze mamablog begonnen ben. Gijs probeert mij ook af en toe een steuntje in de rug te geven, zo kocht hij bijvoorbeeld voor moederdag een prachtig handletterboek. Tekenen vond ik altijd al erg leuk en vooral natekenen, dus dit sloot daar mooi op aan.

Voor wie niet weet wat het is: handletteren is het tekenen van letters. Het lijkt een beetje op kalligrafie, maar bij kalligraferen schrijf je de letters in één keer met een speciale pen en bij handletteren teken je de letters echt. Handletteren kan je eigenlijk met van alles doen: potlood, fineliner, pen en zelfs krijt.

Met behulp van het boek dat ik van Gijs gekregen had ben ik een paar keer zelf aan de slag gegaan en op Instagram ben ik handletters.nl gaan volgen. Handletters.nl is van Mirjam de Boer. Op instagram zet zij altijd haar boodschappenbriefjes die ze gemaakt heeft met handletteren. Ook geeft ze workshops, maar iedere keer als het bij mij in de buurt was, kon ik niet.

Afgelopen vrijdag zag ik weer een aankondiging voorbij komen en er waren nog een paar plekjes vrij! Toen ik ook nog door mijn schoonzusje getagd werd op Facebook, wist ik het zeker: ik ga het gewoon doen!

Zondagochtend ging ik met goede moed op pad en om 10 uur kwam ik door een witte deur in een groot  pand terecht. De deur sloeg achter me dicht en ik hoorde iemand boven aan de trap roepen: Joehoe, kom maar naar boven! Daar stond Mirjam, een gezellige dame die gelijk honderduit begon te kletsen. Dit was de eerste workshop in haar nieuwe ruimte in Rijswijk. Na een paar minuten kwamen ook de andere cursisten en kon de workshop beginnen.

In 2,5 uur legt Mirjam de basis uit van het handletteren. Dit doet ze heel praktisch en je oefent zelf heel veel. Uit een boek kan je denk ik ook heel veel leren, maar wat ik heel prettig vond is dat Mirjam heel heldere uitlag gaf, die je daarna gelijk in de praktijk kon brengen. 

In deze workshop leer je echt de basics. Er is ook een vervolg workshop waar je meer leert over compositie. De komende tijd ga ik lekker oefenen en misschien ga ik over een paar maandjes de vervolg workshop wel volgen!

handletteren

Op Facebook had ik vandaag het prachtige aantal van 600 likes gehaald voor mijn mamablog, dus ik ben gelijk aan de slag gegaan om een leuke handletter boodschap te maken. Het resultaat staat op Facebook en Instagram.

Wil je ook een workshop volgen? Kijk dan even op de site van handletters.nl. Mirjam geeft door het hele land workshops.

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

2 reacties

  1. Superleuk dat je geweest bent, en Mirjam is wel een gezellige tante hè? De vervolgworkshop samen doen over een paar maanden?!

Leave A Reply