Blijf ik werken of word ik een huismoeder?

0

Vijf jaar geleden toen ik zwanger was van Tijn werkte ik vijf dagen per week als een kleuterjuf op een grote basisschool midden in de Schilderswijk. Ik had het er onwijs naar mijn zin en langer blijven na werktijd vond ik ook geen probleem.  Wanneer we een vergadering hadden die een beetje uitliep, was dit voor mij geen probleem. Er waren andere collega’s (moeders) die dan wel gewoon weggingen. Ik vond dat op dat moment zo raar. Ik had dan zoiets van je kan toch wel even 5 a 10 minuten langer werken. Totdat daar het moment was dat ik Tijn in mijn armen had en ik weer moest gaan werken. Ik wilde eigenlijk helemaal niet werken, ik wilde gewoon bij mijn allerliefste Tijn zijn. Ik begreep die collega’s die naar huis gingen en wilden als een vergadering uitliep nu zo goed.

Crèche of gastoudergezin?

Tijn is nooit naar een crèche of gastoudergezin geweest. Ik heb altijd het geluk gehad dat de drie dagen dat ik werkte dat papa er daar 1 van thuis was. De andere twee dagen werden door de oma’s opgevangen.  Toen Tijn twee was ging hij wel 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Twee jaar en vier maanden later kwam Naut en bij Naut ging het ook zo dat hij 1 dag bij papa was en 2 dagen bij de oma’s. 

Ik zelf had wel steeds meer moeite met werken. Ik wilde thuis zijn bij de kindjes en mijn drive na 7 jaar onderwijs was wel een beetje weg. Wanneer ik op mijn werk was deed ik natuurlijk mijn uiterste best, maar het gevoel was anders geworden. Na zeven jaar op dezelfde school begon het te knagen. Die gevoelens had ik een jaar daarvoor ook al gehad, maar toen was ik zwanger van Naut en dan neem je niet zomaar ontslag en je wordt ook niet zo snel ergens anders aangenomen.  Ik was niet meer tevreden in mijn huidige baan. Was dit omdat ik er al 7 jaar werkte? Zou dit gevoel weg gaan als ik op een andere school een baan zou vinden? Wilde ik helemaal weg uit het onderwijs? Wat wil ik dan gaan doen? Wordt ik huismoeder? 

Gijs was ondertussen al drie kwart jaar bezig met de Escape Challenge (escape room) en ik deed al alle klant contacten en personeelszaken. Dit deed ik naast mijn drie dagen als juf. Op een gegeven moment werd dit te veel en toen hebben we samen besloten dat ik zou stoppen als juf en me meer zou gaan mengen in ons eigen bedrijf. Een week daarna kwam ik erachter dat ik zwanger was van de derde, dus uiteindelijk kwam het heel mooi uit. Ik heb toen nog anderhalve maand gewerkt en toen begon mijn leven als een huismoeder, maar ook als thuiswerkmoeder. 

Huismoeder en thuiswerkmoeder

Thuis zijn met de kindjes is heerlijk, maar soms mis ik zeker wel de afwisseling en kan dat me wel naar de keel vliegen. We hebben nu sinds een jaar ook een nieuwe vestiging in Zoetermeer en ik heb steeds meer het gevoel dat ik alles tussendoor moet doen. De kleintjes zijn thuis en ik moet alle dingen voor het bedrijf doen. Het werkt stapelt zich op en ik wil ook leuke dingen doen met mijn kids. Voor mijn gevoel schiet het er allebei nu bij in. Ik haal niet het beste uit mezelf als moeder en ook niet uit mijn werk voor de Escape Challenge.

Gijs en ik moeten binnenkort maar eens rond de tafel gaan zitten of deze huismoeder/thuiswerkmoeder binnenkort ook een buiten de deur werkmoeder gaat worden.

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply