1500 Vlinders in de Vlindertuin

0

 

Zaterdagochtend en het regent pijpenstelen. Dan is een bezoekje aan de Vlinders aan de Vliet altijd leuk. De Vlindertuin is in Leidschendam en is met de auto prima te bereiken. Voor de Vlindertuin is een klein parkeerplaatsje waar je je auto kan parkeren.

Je komt binnen en daar staan gelijk wat tafeltjes waar je ook wat kan drinken. Er staat ook een papegaai die af en toe tegen je praat, maar ook bijt, dus pas op met kleine vingertjes die in het kooitje willen. Na het kopen van een kaartje kan je de vlindertuin betreden.

Het is eigenlijk een grote kas van 850m2 die ze helemaal hebben omgetoverd tot een tropische vlindertuin. Er zijn kleine paadjes, watertjes waar vissen en schildpadjes in zwemmen. Ook is er een paadje met stenen in het water waar de kinderen dan overheen kunnen wandelen. Dit was bij mijn kids de grote favoriet. Hartstikke spannend natuurlijk om niet met je voeten in het water te stappen. Aan het einde is er een soort brug waar je via een trap komt. Het ziet er uit als een hangbrug. Tijn vond dit heel erg spannend.

Er zijn rond de 1500 vlinders in de tuin, maar zoals je begrijpt vliegen die daar niet allemaal in het rond. Ze zitten op bladeren of hangen aan een tak. Als je binnenkomt moet je echt wel even goed kijken waar ze dan allemaal zijn. Er zitten echt prachtige exemplaren tussen, heel erg leuk om te zien.

De vlindertuin kost 9 euro per persoon en dit vind ik best wel aan de prijzige kant. Wij waren na een uurtje echt wel klaar. Het is dus zeker leuk om met de kindjes heen te gaan, maar verwacht niet dat je hier een hele dag kan rondstruinen.

Tips:

Tip: kleed je niet te warm aan, want het is erg warm binnen! Een kinderwagen mee naar binnen kan wel, maar is niet heel handig.

Tip 2: Als je een klein kindje bij je hebt is een draagzak denk ik wel het handigst.

Voor meer informatie kan je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de website van de vlindertuin.

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply