Kinderverjaardagen, zo vieren wij ze (soms).

2

 

Leander is alweer drie. Of pas drie, het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk. Zelf vindt hij dat hij al héél groot is, maar als ik me bedenk dat hij volgend jaar naar school gaat, vind ik hem stiekem toch nog mijn kleine pluis. Maar goed, hij is dus drie. En met Simon die ondertussen vijf is, hebben we al heel wat verjaardagen gevierd. Elk jaar en elke verjaardag hebben we het er weer met elkaar over; wat gaan we hem geven, wat gaat hij trakteren en hoe vieren we het dit jaar?

Verjaardagen beginnen met de voorpret. Ieder jaar probeer ik een leuke foto te maken waarop te zien is hoe oud Simon of Leander wordt, dit is de uitnodiging die aan de visite wordt verstuurd. Eerdere jaren deed ik vaak iets met stoepkrijt of washitape, dit jaar wilde ik iets anders. Dus op een mooie dag op het strand, besloot ik groot een 3 in het zand te schrijven en Leander ernaast te leggen. Met een peuter is dat natuurlijk een uitdaging, maar de foto was goed gelukt. Het feest kon beginnen!

Leander 3 jaar strand

 

Het cadeau

Leander is al dik een jaar dol op brandweer en alles wat met de brandweer te maken heeft. Misschien is een brandweerkazerne wel een leuk idee? Zo gezegd, zo besteld. Het cadeau konden we afvinken.

Tip: Vragen je familie en vrienden ook altijd wat ze aan je kleine spruit moeten geven, maak dan een cadeaulijstje op www.kadolijst.nl. Ze kunnen dan zelf afvinken wanneer ze iets willen geven. Zo heb je geen gezeur en geen dubbele cadeau’s. Super handig!

 

Trakteren

Op de crèche wil ik iets lekkers maar redelijk gezonds trakteren (geen bekertje snoep ofzo) en daarbij ook iets wat de kinderen mee naar huis kunnen nemen. Voorheen hebben we wel eens bellenblaasvliegtuigjes gemaakt, of palmboomrietjes. Dit jaar iets in het thema brandweer? Meestal kijk ik wat rond op Google en Pinterest, maar ik zag niks waar ik enthousiast van werd. Op de crèche behandelen ze momenteel het thema ‘ruimte’. Leander zingt al een aantal dagen een liedje van een raket die gelanceerd wordt. Een rondje pinteresten op rakettraktaties leverde me leuke inspiratie op. Van stoepkrijt XL kun je hele leuke raketten maken, en met een (mini)eierkoek erbij kunnen de raketten naar de maan vliegen. Helemaal leuk, vooral toen de stoepkrijt in de aanbieding bleek bij de lokale speelgoedwinkel.

stoepkrijt traktatie raket

De dag zelf

Dan het daadwerkelijke vieren van de verjaardag zelf. De datum was al een poosje geprikt in verband met een bruiloft en een familiefeest van mijn schoonmoeder. Maar de samenstelling van de visite wisselt elk jaar. Ik besloot Leander eens te vragen wat hij zelf wilde. Hij noemde een paar voor de hand liggende personen (papa, mama, Simon, oma, zijn tante en neefjes), en begon daarna allemaal vriendjes van Simon op te noemen. Dat leek me niet zo’n goed plan. We hebben het dit jaar dus beperkt tot de (schoon)familie.

Hoewel ik de afgelopen jaren meestal te gestresst was om zelf (lekker) te kunnen koken voor een grote groep, besloot ik dit keer geen eten te bestellen, maar een flinke bak lasagne te maken met daarbij stokbrood en salade, en voor de kinderen pannenkoeken te serveren (gelukkig is de Sugar Challenge ten einde). Daarna was er zelfgemaakte chocolade- en aardbeientaart. Afgezien van het onvermijdelijke gekibbel tussen de peuter- en kleuterneefjes en een bijna-EHBO-ervaring van ons nichtje, was het een geslaagd feestje. Leander heeft een geweldige dag gehad – en de visite hopelijk ook.

Volgend jaar wordt Leander vier. Toen Simon vier werd, huurden we een speeltuin af omdat we het zat waren om met mooi weer binnen te zitten (we woonden toen op een appartement) en hij een boel vriendjes van de crèche wilde uitnodigen. Ik ben benieuwd hoe groots Leander zijn verjaardag volgend jaar wil vieren…

 

Liefs, Margot

Share.

About Author

Margot Ruber werkt als psycholoog, woont samen met Michiel en is moeder van 2 energieke zoons.

2 reacties

  1. Wat leuk die raketten van stoepkrijt. Mijn zoontje wordt volgende maand drie, dus dat is een goed traktatie idee, dankjewel!

  2. Oh wat gaat de tijd snel he. Mijn zoontje wordt in december vier jaar. Voor het eerst dat we ook een kinderfeestje gaan geven, spannend!

Leave A Reply