Theaterspektakel Mare van Vis À Vis!

0

Als je eenmaal papa of mama bent geworden worden de momenten dat je samen een avondje weg gaat steeds schaarser. Tenminste bij ons wel. Gelukkig werden we uitgenodigd om naar de voorstelling ‘Mare’ te komen kijken op een prachtige locatie in Almere.

Wanneer je op het terrein aankomt zie je dat hier creatieve mensen bezig zijn geweest. De aankleding is speels en creatief. Ook zie je gelijk de enorme hijskraan staan en dan ben je toch wel benieuwd wat daarmee gaat gebeuren. De voorstelling Mare is een buitentheater en het is een echt spektakel.

Eten bij de Rode Haring

Wij mochten eerst genieten van een heerlijk diner bij de Rode Haring. Het is een lopend buffet en ze maken gebruik van seizoensgroente. Er is echt voor ieder wat wils en vooral de toetjes (brownie met karamel zeezout) waren erg lekker. Wij zaten buiten in de zon aan lange picknicktafel. Binnen was trouwens ook genoeg plek voor als het wat slechter weer is. De sfeer is ongedwongen en iedereen geniet van het eten.

Vis a Vis Mare

locatie vis a vis

Na het eten is het eigenlijk al tijd voor de voorstelling. We gaan op tijd naar de tribunes, want je hebt geen vaste zitplaatsen. Zorg er dus voor dat je op tijd bent, want dan kan je nog een prachtig plekje uitkiezen. Wij zaten perfect in het midden  van de tribune en konden alles goed zien. Het toneel is een waterbassin van 40 meter breed waar een miljoen liter water in zit. De hele voorstelling speelt zich af in het water. 

De voorstelling

Wanneer de live band begint te spelen begint de voorstelling. De voorstelling gaat er eigenlijk over dat de zeespiegel zo gestegen is dat de hele wereld onder water staat. Je maakt steeds kennis met nieuwe karakters die van alles beleven. Zoals een net getrouwd bruidspaar in een caravan, een enorme hijskraan vliegtuigen en nog veel meer. Het is een voorstelling met erg veel humor en het kan ook niet anders dan dat je vrolijk deze voorstelling verlaat. 

Ik vond de voorstelling echt geweldig en als je wat oudere kinderen hebt dan is dit zeker een leuke voorstelling om met ze naar toe te gaan. 

Dus hebben je partner en jij nou ook al een tijdje niks meer samen gedaan? Boek dan nu nog je kaartjes voor Mare van Theatergezelschap Vis A Vis en beleef een lachwekkende avond met elkaar!

Tips: Neem een kussentje mee, want de bankjes zijn van hout. Kleed je warm aan of neem een dekentje mee, want het kan ‘s avonds best snel afkoelen. 

handtekening Sanne

 

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply