Taart voor jarige baby’s!

1

Deze week zijn we bezig met de Sugar Challenge. Hieronder een heerlijk recept voor een ‘baby’ taart, waar geen suiker in zit. Irene heeft het recept speciaal voor Mama Challenge getekend en ze vertelt hieronder ook wanneer zij de taart altijd bakt. Misschien een leuk idee om aan het einde van de week samen met je kinderen te bakken als beloning?

Over een paar dagen wordt onze Jip 1 jaar. Feest!

En hoewel het nu met een tweede wat lastiger is om suikers helemaal uit zijn dieet te houden, probeer ik het wel zoveel mogelijk. Een grote slagroomtaart op zijn eerste verjaardag leek me dan ook niet zo’n goed idee.

Toen Yuki (mijn oudste dochter) haar eerste verjaardag ging vieren, vond ik een recept voor een ‘babytaart’. Zonder suiker, zonder gedoe. Wél heel lekker; door de banaan en rozijnen wordt het best een zoet taartje. En terwijl we toen ook taart van de bakker hadden gekocht, vonden zelfs de oudere kinderen die er van aten het smullen. En wij ook 🙂 Omdat ik werk als illustrator, leek het me leuk het recept voor jullie te tekenen. Veel kookplezier!

recept baby taart

Meer illustraties van Irene Cecile vind je op www.irenececile.com. (Ook leuk als je een uniek geboortekaartje wilt laten maken, een persoonlijk cadeau, een tekening op maat of gewoon voor iets leuks aan de muur.)

Het oorspronkelijke recept komt van Annemieke van eethetbeter.nl; een website met lekkere en gezonde recepten voor het hele gezin.

 

Share.

About Author

Irene is moeder van Yuki (2 jaar) en Jip (1 jaar) en samen met Maarten woont ze in Leiden. Irene Cecile is illustrator en je kan altijd even een kijkje nemen op haar site: www.irenececile.com.

1 reactie

Leave A Reply