Stakingsdag 5 oktober 2017

0

 

Aanstaande donderdag, 5 oktober, gaan (bijna) alle scholen in Nederland staken. Natuurlijk hartstikke goed dat de leerkrachten eindelijk eens in actie komen, maar voor ouders wel even slikken, want waar laat je je kids? Neem je vrij van je werk, kunnen ze extra naar de opvang of worden opa en oma ingeschakeld?

Heb jij nou lekker een dagje vrij genomen en weet je nog niet wat je die dag moet gaan doen? Hieronder een paar leuke (educatieve) uitjes die speciaal open gaan op 5 oktober of die een leuke actie hebben.

 

dolfijnen

1. Dolfinarium Hardewijk – Houden je kids van Dolfijnen? Dat komt goed uit, want het Dolfinarium heeft speciaal voor de stakingsdag een leuke actie en dat is dat je voor 10 euro per persoon naar binnen kan. Normaal kost het Dolfinarium 16,50 euro, dus dat is een leuke korting.

 

apenheul

2. Apenheul – Ook bij de Apenheul kan je aanstaande donderdag naar binnen voor 10 euro ipv. 19 euro. Een erg goede actie dus, want je kan dus voor bijna de helft van de prijs naar de Apenheul. Ook organiseert de Apenheul speciaal die dag educatieve rondleidingen door gidsen. Zo hebben je kinderen de hele dag pret, maar leren ze ook nog wat. Een echt win-win situatie.

 

appels olmenhorst

3. De Olmenhorst – De Olmenhorst in Lisserbroek gaat speciaal open aanstaande donderdag zodat je met je kids heerlijk appels en peren kan plukken. Echt een aanrader en wil je meer weten, laatst schreef ik dit artikel over de Olmenhorst.

 

julianatoren

4. Julianatoren – Normaal is pretpark Julianatoren al dicht, maar voor deze stakingsdag gaan ze speciaal open. Heb je dus zin om nog even lekker in de draaimolen te zitten of een ritje in de achtbaan te maken, grijp dan je kans tijdens de stakingsdag!

 

avonturenpark hellendoorn

5. Avonturenpark Hellendoorn – Ook avonturenpark Hellendoorn gaat speciaal nog een dagje open voor de stakingsdag. En om het nog beter te maken kost het park die dag maar 18,95 en dit is 11 euro goedkoper dan normaal!

 

Gemeentemuseum Den Haag

6. Het Gemeentemuseum in Den Haag – Je kan op 5 oktober GRATIS naar het gemeentemuseum in Den Haag. De gratis entree geld voor basisschoolkinderen en een begeleider. Hartstikke leuk om hier eens een kijkje te nemen en er is ook een kinderatelier van 10.00 uur t/m 13.00 uur.

 

Uiteraard kun je ook gaan zwemmen, naar de bios of een heerlijke boswandeling gaan maken. Maak er in ieder geval een gezellige dag van met je kids!

 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply