Sporten? 5 redenen waarom dat écht een goed idee is.

2

 

Ja, ik weet het, de bank ligt ’s avonds zó ontzettend lekker. Netflix heeft genoeg leuke series om je avond mee te vullen. Eigenlijk moet er ook iets aan het huishouden gebeuren… Toch is het een hartstikke goed idee om jezelf regelmatig in het zweet te werken en een uurtje te gaan sporten. Ik leg hier uit waarom.

  1. Je krijgt er een strakker lijf van – Ja, dûh! Van sporten val je wat kilo’s af, krijg je een strak lijf, pas je weer in die prachtige bikini tijdens vakantie en verschijn je in je mooiste aansluitende jurk op het diner. Kortom, je werkt actief aan een killer-mama-lijf! Nog niet over de streep getrokken?
  2. Je krijgt er meer energie van – Klinkt misschien gek, maar door te sporten krijg je méér energie. Toegegeven, tijdens het sporten denk je waarschijnlijk; hoe lang duurt dit nog? En misschien denk je ook: ik ben zó moe, lag ik maar lekker op de bank. Maar je zal na afloop en de dagen daarna merken dat je juist meer energie hebt. Zodat je lekker met je kinderen kan stoeien of ze achterna kan zitten door de tuin.
  3. Het is tijd voor jezelf – Door te sporten neem je echt even tijd voor jezelf. Je kan tijdens het sporten namelijk nergens anders mee bezig zijn, dan met jezelf! Dus, mama is even sporten jongens!
  4. Je slaapt er beter door – Door je in  te spannen, kun je uiteindelijk beter ontspannen. Mensen die sporten, slapen doorgaans beter dan mensen die niet sporten, en de kwaliteit van hun slaap is ook hoger dan bij niet-sporters. En iedere moeder met kleine kinderen weet dat een goede nachtrust goud waard is.
  5. Je geeft het goede voorbeeld aan je kinderen – Zeg nou zelf, welk rolmodel wil jij voor je kinderen zijn. De moeder die elke avond op de bank ligt te zappen, of de moeder die fit joggend op de loopband staat? De moeder die in haar huispak de reclamefolders doorbladert, of de moeder die energiek terugkomt van een zaalles? Door zelf te sporten, leer je je kinderen wat een gezonde levensstijl inhoudt. En daar hebben je kinderen later alleen maar profijt van!

 

Liefs,

Margot

 

Misschien ook leuk om te lezen:

 

 

Share.

About Author

Margot Ruber werkt als psycholoog, woont samen met Michiel en is moeder van 2 energieke zoons.

2 reacties

  1. Leuk artikel. Ik hou ook zo van Netflix, vooral Game of Thrones is hier nu favoriet, maar je hebt gelijk. Sporten is hartstikke belangrijk! Ik probeer toch wel 2x in de week te gaan, maar dit lukt me niet altijd. Ik ga weer proberen om wat vaker te gaan… 😉

Leave A Reply