Gezelschapsspelletje Little Cooperation

3

 

Gezelschapsspelletjes vinden wij altijd erg leuk om te doen. Lekker na het eten nog even een spelletje doen voordat de kinderen naar bed gaan. Als je meerdere kinderen hebt is het spelletje vaak voor de jongste nog te moeilijk. Dit spel is al vanaf 2,5 jaar, dus dan heb je dat probleem niet. Naut werd 1 oktober drie jaar en van zijn oom en tante heeft hij dit prachtige spel ‘Little Cooperation’ van Djeco gekregen.

 

djeco

Het spel

Little cooperation is een spannend spelletje, waarbij kleine kinderen leren om samen te werken. Op het ijs proberen vier kleine pooldiertjes terug te gaan naar hun Iglo. Dit kan alleen door middel van de ijsbrug. Opgelet, want de ijsbrug dreigt in te storten. Een spel om samen te leren spelen en te winnen!

Het spel duurt echt maximaal 10 minuten, dus leuk voor een keer tussendoor. Of je kan het gewoon heerlijk een paar keer achter elkaar spelen.

 

Conclusie

Wij hebben het spel Little Cooperation nu meerdere keren gedaan en vinden het echt een super spel. Het uiterlijk is alleen al prachtig en spreekt de kinderen, maar ook de volwassenen, erg aan! Naut vond het spel gelijk heel erg leuk en begreep het ook goed. Het is fijn om ook spelletjes in huis te hebben op zijn niveau.

Tijn is vijf jaar en moest wel even wennen aan het feit dat je het samen speelt in plaats van tegen elkaar. Het is dus niet dat 1 persoon wint, maar je wint allemaal of je verliest allemaal. Ik denk dat dit voor kleine kinderen heel erg fijn is aan het begin. Zo leren ze wel dat je kan verliezen, maar je bent tenminste niet de enige die verliest. Ook leren ze goed samenwerken en nadenken over hoe je de dieren zo snel mogelijk aan de overkant kan krijgen.

Ik vind Little Cooperation van Djeco echt een aanrader en zou dit echt zo cadeau doen aan vrienden met een kindje van drie.  Het is natuurlijk ook een heel erg leuk Sinterklaascadeau!

 

handtekening Sanne

 

 

 

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

3 reacties

 1. Wat een goede tip. Ik ga dit voor mijn kleindochter kopen voor Sinterklaas! Het ziet er hartstikke leuk uit en dan kunnen we gezellig samen spelletjes doen.

 2. Audrey Dieteren on

  Hallo Sanne!
  Mijn dochter heeft het spel ook gekregen voor haar verjaardag. Heb jij nog wat meer uitleg over de spelregels?
  Alvast heel erg bedankt!!!
  Groetjes Audrey

  • Sanne Post on

   Hoi Audrey, je gooit natuurlijk met de dobbelsteen en je wil alle dieren naar de overkant zien te krijgen. Dit lukt alleen maar door middel van samenwerken. Eerst moet een diertje op de brug staan om vervolgens naar de overkant te mogen. Gooi je alle ijspilaren weg, dan vallen alle dieren in het water en zijn jullie dus af. In het spelregel boekje staan de spelregels best duidelijk uitgeschreven toch? En anders gewoon een paar keer spelen, dan wordt het voor de kids vanzelf duidelijk!

Leave A Reply