Space Expo in Noordwijk

0

 

Toen we op een regenachtige zaterdag voorstelden om naar het Spoorwegmuseum te gaan (aanrader!) vroeg Simon of we in plaats daarvan niet naar het ‘rakettenmuseum’ konden gaan.  Hij bedoelde Space Expo in Noordwijk, waar we anderhalf jaar geleden eens op tweede kerstdag zijn geweest. Aangezien wij allemaal een museumkaart hebben, maakte het ons niet zoveel uit. Kortom: zo gezegd, zo gedaan.

 

space expo noordwijk

Een half uurtje later liepen we Space Expo binnen (pluspunt: gratis parkeren). Leander, die momenteel op de crèche volop bezig is met het thema ruimte, keek zijn ogen uit bij de astronautenpakken, raketonderdelen en satellieten. Simon wilde alle proefjes doen, en vond vooral de opstelling waarbij aan de hand van knikkers wordt uitgelegd hoe planeten hun baan rond de zon draaien door zwaartekracht erg leuk.

Leander vond het de vorige keer erg spannend dat er een simulatie van een opstijgende raket is. De rook uit de rookmachine, de knipperende lichten en het gebulder uit de geluidsboxen waren toen erg overweldigend. Deze keer heeft hij vol verbazing zitten kijken. Ook Simon vond dit weer een machtig spektakel.

space expo

Daarnaast hadden ze er veel lol in om door een deel van het ruimteschip te lopen, de nagebouwde maanlanding te bekijken en in een landingscapsule te liggen. In de theaterzaal draaide een film waarin veel raketlanceringen te zien waren, de jongens hebben hier 20 minuten met ingehouden adem naar gekeken.

Space Expo is niet zo heel groot, dus het is geen dagvullend programma. Na een uurtje of misschien anderhalf, heb je het meeste wel gezien. Wel maakt het veel indruk op de kinderen. Er zit een kleine koffie- en eetgelegenheid bij met schappelijke prijsjes, waar we ons bezoek afsloten met een broodje knakworst. Ook is er een (in mijn ogen geweldige!) museumshop waar je allerlei ruimtegerelateerde producten kunt kopen, van boekenleggers tot verkleedpakken en van telescopen tot bouw-je-eigen-planetarium-sets. Als je kinderen 9 jaar of ouder zijn, kun je in het weekend en tijdens officiële schoolvakanties met een ‘space train’ naar ESTEC, de échte Europese Ruimtevaartorganisatie ESA, die iets verderop ligt. Over een paar jaar zullen we daar zéker naartoe gaan!

Heb je kinderen die geïnteresseerd zijn in de ruimte, of zoek je een uitje voor een regenachtige of onstuimige dag? Ga dan zeker eens naar Space Expo in Noordwijk.

 

Liefs, Margot

Share.

About Author

Margot Ruber

Margot Ruber werkt als psycholoog, woont samen met Michiel en is moeder van 2 energieke zoons.

Leave A Reply