Nationale voorleesdagen – Review: Waar is KO?

7

Vanmorgen is de 15de editie van De Nationale Voorleesdagen gestart met vele Voorleesontbijten in het gehele land. Zowel bekende als onbekende Nederlanders lazen voor op een kinderdagverblijf, basisschool of openbare bibliotheek in de buurt.

Voorlezen is natuurlijk hartstikke belangrijk en leuk om samen met je kinderen te doen. Het belangrijkste aan voorlezen is natuurlijk het stimuleren van de taalontwikkeling. Bijna driekwart van de ouders met kinderen t/m 5 jaar lezen dagelijks voor. Ik heb van de Vier Windstreken het boek: Waar is Ko gekregen om samen met mijn kindjes te lezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. 

Waar is KO?

waar is ko?

Waar gaat het over?

Cas is jarig en krijgt een konijn cadeau. Hij timmert een prachtig konijnenhok voor Ko, maar als hij de volgende ochtend gaat kijken is Ko uit zijn hok verdwenen. Hoe zoekt Ko overal, maar kan hem nergens vinden. En tja, wat doe je dan? Dan ga je ’m achterna! Cas ziet de ingang van een tunnel en besluit Ko achterna te gaan. Bij zijn zoektocht ontmoet hij Mol, en vindt hij elke keer als hij bovengronds komt een nieuwe verrassing. Zou hij zijn nieuwe vriendje weer vinden?

waar is ko

De Ilustraties

Dit is echt een prentenboek waar het draait om de platen en de tekst is echt ondersteunend. Op iedere bladzijde zijn weer leuke details te zien en hier kan je met je kinderen erg leuk over praten. Je bent op zoek naar Ko en op iedere bladzijde zie je nog een klein stukje van Ko, dus het is ook een beetje een zoekboek. Vooral Naut (3 jaar) vond het erg leuk als de bladzijde werd omgeslagen om te kijken waar Ko nu weer was. 

Thema

Je kan dit prentenboek heel goed gebruiken om het thema vriendschap en doorzettingsvermogen te bespreken. Cas geeft zijn vriendje niet zomaar op. Hij gaat door totdat hij hem vindt. Ook gaat het over de vriendschap tussen een jongetje en een konijn. Uiteindelijk wil het konijntje liever bij zijn konijnenvrienden blijven. Je kan het er met je kinderen natuurlijk over teleurstellingen hebben en over wanneer je wel je zin kan krijgen en wanneer niet. 

waar is ko

Conclusie

Ik heb het boekje nu al drie avonden achter elkaar voor gelezen omdat de kinderen het boek zo mooi vinden. Het is gewoon een prachtig prentenboek dat jou en je kinderen meeneemt op een avontuur onder de grond!

Waar is Ko?

  • Schrijver: Cobi Boomsma
  • Illustrator Marieke van Ditshuizen
  • Uitgeverij: de Vier Windstreken
  • Prijs: 14,50 euro

waar is ko

Wil je dit gave prentenboek ook kopen? Dan kan dat hier. Op de website van de uitgever kan je nog een mooie kleurplaat downloaden die bij het boek hoort.

handtekening Sanne

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

7 reacties

  1. Mooi wat je zegt over het thema. Dat vind ik heel leuk om uit boeken te halen. Wij lezen iedere dag voor. Al vanaf dat ons meisje een baby was. Waar ik dat in het begin een keertje of zes per dag op mij nam, wil nu De Man heel graag ‘s avonds voorlezen. Dan is hij de hele dag op het werk geweest en is dit zijn ‘quality time’-momentje met ons dochtertje. De Vier Windstreken heeft altijd erg mooie boeken vind ik.

  2. Oh lijkt me een heel leuk boek! Heb vandaag nog een ander prentenboek gezien zie me leuk lijkt dus nu twijfel ik…

Leave A Reply