Review: Kinderboek – AAA-Woe, wie maakt dat geluid?

0

 

Pas op! Sla dit boek heel voorzichtig open, want er zit iets in wat een heel eng geluid maakt!

‘Aaa-woe! Wie maakt dat geluid?’ is een kerntitel voor groep 1-2 voor de Kinderboekenweek 2017. Het thema van de Kinderboekenweek 2o17 is: Gruwelijk Eng! Eerst dacht ik dat dit voor peuters en kleuters geen geschikt thema zou zijn, maar ik ben even op onderzoek uitgegaan en er zitten echt leuke boeken tussen, zoals deze.

AAA WOE wie maakt dat geluid?

Ik heb dit boek afgelopen weekend aan Naut gegeven, omdat hij drie jaar werd. We hebben het nu een paar keer voorgelezen en het is een erg mooi en spannend boek, ook mijn zoon Tijn van 5 jaar vindt het leuk om mee te luisteren. Dit boek staat aangeduid als een boek voor groep 1-2, maar ik vind het zelf meer geschikt voor kinderen van 3 en 4 jaar. Oudere kinderen vinden het denk ik ook zeker wel leuk, maar hier zou ik het boek niet meer voor kopen. De tekst en het verhaal zijn redelijk simpel, dus echt geschikt voor wat kleinere kinderen.

Het is een prachtig prentenboek met mooie grote platen. De achtergrond is zwart, waardoor het gelijk al heel erg spannend is. In het boek komt veel herhaling voor en dit vinden peuters en kleuters natuurlijk heerlijk.

  Tijn kinderboekenweek 2017

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over een kleine muis die door het donkere bos trippelt en plotseling hoort hij een eng geluid: AAA-WOE! Hij vraagt aan Uil waar dat nare geluid vandaan komt. Uil vraagt het vervolgens aan Beer en zo komen er steeds meer dieren bij. Maar al deze dieren maken een heel ander geluid. Ze concluderen dat het dan van een gevaarlijk monster moet komen. Om aan het monster te ontsnappen klimmen ze met z’n allen hoog in de boom, want daar is het veilig. Als iedereen boven is houdt de boom het niet meer en valt iedereen naar beneden. Terwijl ze naar beneden vallen slaken alle dieren een kreet van schrik en zo komen de dieren erachter wie toch dat vreselijke monster is die steeds AAA-WOE roept.

 

Het boek kost 9,99 euro en je kan het onder andere hier bestellen -> www.bol.com

Je kan natuurlijk ook tijdens de Kinderboekenweek (van 4 t/m 15 oktober)  naar de boekhandel gaan en als je meer dan 10 euro besteedt, krijg je het Kinderboekenweek geschenk gratis. Dit jaar heet het Kinderboekenweek geschenk, Kattensoep en is geschreven door Janneke Schotveld.

 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply