Review: De home-work-time familie-agenda 2018

28

– Een handig hulpmiddel om je weer lucht te geven te midden van je drukke gezinsleven. –

Ik mocht de afgelopen week de homeworktime familie-agenda 2018 proberen. De wat? Nou, een handige gezinsagenda. Hier lees je wat ik ervan vind.

agenda voorkant

Achtergrond

De homeworktime familie-agenda is ontstaan om meer rust te geven en te ontzorgen. Het moet een (gezins)agenda zijn die structuur geeft, overzicht creëert, meedenkt en je helpt om de feiten vòòr te blijven. Het is een hulpmiddel waarmee het je gaat lukken om alle ballen in de lucht te houden. Volgens de bedenkster heeft de agenda een ruime indeling en zit hij boordevol handigheden en leuke bijlagen. Ik ben benieuwd!

binnenkant agenda

Eerste indruk

Toen ik hem binnenkreeg was mijn eerste indruk: zo, dat is best een flink ding! Flink, in de zin van: een dik boekwerk. Maar ook flink, in de zin van: robuust. En dát is wel handig met een peuter en een kleuter in huis, die soms best onverwachte acties uit kunnen halen, met kleurpotloden, pennen of (hopelijk eenmalig) de schaar…

De agenda zelf is prettig vormgegeven. Op elke (dubbele) pagina staat een week afgedrukt, beginnend bij maandag. Extra handig is dat er na zondag een zogenoemde ‘maandag alert’ volgt, waar je alvast iets kan noteren wat de maandag erop plaatsvindt. Zo wordt je hier de week ervoor al op geattendeerd. Altijd handig als je maandagochtend een afspraak hebt, of een verjaardagskaartje op de post moet hebben gedaan. Ook is er op elke weekpagina een kolom voor je weekmenu opgenomen. Persoonlijk lijkt dit mij heel handig, ik doe weekboodschappen en plan dan voor de hele week maaltijden in. Ik heb niet altijd inspiratie en de losse briefjes gooi ik na enkele weken weer weg. In deze agenda zou ik toch een heel jaar aan inspiratie moeten opbouwen! Door de ringband kun je hem makkelijk openslaan, ook als je wat verder in het jaar bent. 

Elke maand is duidelijk afgebakend met een tabblad en begint met een handig insteekblad waar je belangrijke papieren of andere formulieren in kunt steken. Toevallig hebben we in januari best wat afspraken staan waar ook formulieren bij komen kijken (consultatiebureau voor Leander, verwijsbrief logopedie voor Simon, ziekenhuisafspraken voor mijzelf). Meestal liggen die op onze eettafel, lekker in het zicht, maar nu zijn ze netjes opgeborgen op een plek die nog steeds ‘bij de hand’ is.
Met de handige bladwijzer heb je meteen de juiste week voor je als je hem openslaat.
Tenslotte zitten er een aantal algemene pagina’s in, bijvoorbeeld voor belangrijke (contact)gegevens, inpaklijstjes voor vakantie, menusuggesties, een afvinklijst voor zakgeld-data en een overzicht van de schoolvakanties. Dit alles krijg je gebundeld in een stevige kaft voor € 24,95, wat niet heel duur is voor een uitgebreide weekagenda als deze.

familie agenda

Ervaringen tijdens gebruik

Na een week gebruik ben ik – tot mijn eigen verbazing – positief verrast. Wij gebruiken al een hele tijd een (week)kalender waarin we onze afspraken bijhouden en dat gaat eigenlijk nooit mis. Vooraf vroeg ik me dan ook af wat deze familie-agenda toe zou voegen. Als ik dat zou moeten samenvatten, dan zou ik zeggen dat de familie-agenda allerlei ‘handige overzichten’ zie we al gebruikten, bundelt. Niet alleen vind ik in deze agenda onze afspraken en gebeurtenissen van deze en komende weken terug, ik vind hier ook mijn weekmenu terug (ligt normaal gesproken op een kladbriefje op de wasemkap). Daarnaast heb ik alle belangrijke formulieren bij de hand (die liggen normaal gesproken verspreid op de eettafel) en alle kleine dingetjes die ik niet mag vergeten staan samen in deze agenda. Michiel blijft bij zijn digitale agenda, maar is wel blij dat de eettafel een stuk opgeruimder oogt nu alle belangrijke paperrassen in de familie-agenda opgeborgen worden. De agenda werkt prettig door de ringband, en dankzij de stevige kaft zal hij niet snel verfrommeld in een hoekje eindigen.

Een goede review is geen review als er geen kritiek in staat, vind ik. Ik moet bekennen dat ik niet heel veel kritiek heb op deze agenda. Vooruit, niet alle bijlagen (zoals de stickervellen) zal ik gebruiken en de kortingsbonnen die erbij zitten hoeven van mij ook niet (ik vergeet toch dat ik ze heb), maar als dat de enige kritiek is die ik kan leveren op deze agenda, dan begrijp je de conclusie wel: ik ben om en ik zal deze agenda zeker blijven gebruiken!

agenda en kortingsbonnen

Winactie

Wil jij ook alle ballen in de lucht houden en heb jij ook echt een familie agenda nodig? Wij mogen twee Homeworktime agenda’s weggeven! Wat moet je doen?

 • Laat hieronder in een reactie weten waarom jij deze agenda wil winnen.
 • Like het bericht op onze Facebookpagina

De winactie sluit op 30 januari 2018. Heb je niet gewonnen? Niet getreurd, de homeworktime familie-agenda 2018 is hier te koop voor € 24,95.

Uit alle gave reacties hebben we de volgende winnaars gekozen:

 • Marcha 
 • Jorine

Sturen jullie even een mailtje naar sanne@mamachallenge.nl met jullie gegevens?

Liefs Margot

Share.

About Author

Margot Ruber werkt als psycholoog, woont samen met Michiel en is moeder van 2 energieke zoons.

28 reacties

 1. Ja, deze agenda zou echt handig voor mij zijn. Ik probeer altijd alles maar te onthouden, maar met een druk gezin (3 kinderen) en heel veel hobby’s en afspraken is dit eigenlijk niet meer te doen!

 2. Dit ziet er echt superhandig uit! Ik zou hem heel graag willen winnen, want dan vergeet ik mijn afspraken tenminste niet meer 😉

 3. Ja die wil ik heel graag winnen. De reden is dat ik mama ben en het onwijs druk heb. Baby nummer 2 (oftewel mijn man) moet ik ook nog altijd achter z’n voeten aan zitten als ie privé afspraken heeft. Dus een beetje hulp is welkom!

  Liefs, Sabine

 4. Diana dammer on

  Ik zoe hem graag winnen door heel veel leugends zit ik aan de cjg vast en mag geen afspraak vergeten als ik dat wel doe raak ik men kinderen kwijt ik wil dat niet ik wil graag alles in een boek houden maar de bullet lukt mij niet en de gewone agenda is te klein ..kortom dit zou voor mij een enorme uitkomst zijn

 5. Lijkt mij een handige agenda waarin alle naschoolse activiteiten heel overzichtelijk kunnen genoteerd worden. Dat én een opgeruimde eettafel, ik doe heel graag mee !

 6. Dat ziet er erg handig uit! Lijkt me leuk om hem te winnen 🙂
  Ik ben mama van 2 kindjes & nr.3 op komst. Oudste gaat straks naar school
  dus dan lijkt me deze agenda handig voor alle activiteiten etc.
  En agenda op papier blijft het meest fijn !

 7. Klinkt goed Joh! Zelf heb ik de Zakenmam agenda en die vind ik wel prettig maar dat is echt puur voor mijn bedrijf! Benieuwd naar deze planner…

 8. Ik doe graag mee! We hebben een gezamenlijke planner maar ik mis nog een eigen agenda die net zo multifunctioneel is.
  Niet alleen voor afspraken die er volop zijn met 3 jongens en ons zelf maar ook voor alle niet te vergeten- klusjes- schoonmaak- boodschappen lijstjes.
  De zakgeld checklist kan ik zeker gebruiken ?

 9. Als newby moeder ben ik op zoek naar een handige agenda om inderdaad alles in bij te kunnen houden. Deze lijkt me echt perfect en super handig dus ik zou hem graag willen winnen ??

 10. Irene vooghden on

  Ik zou graag deze handige agenda willen winnen. Vooral nu het niet goed gaat tussen me man en mij en we in veel hectiek leven nu. Dan komt dit goed van pas om voor ons en voor de kindjes zoveel mogelijk structuur te behouden ondanks dat we om de beurten ergens gaan logeren. Er komt al heel veel op ons af. Daarbij kamp ik ook nog met een burn out . Gr irene

 11. Wij gebruiken nu een weekkalender en daar komen we al ver mee, maar daar schrijf je niet alles op. Die dingen schrijf je dan op een kladbriefje of in je telefoon waardoor je steeds meerdere plekken in de gaten ‘moet’ houden.
  Het gebruiken van een weekmenu is voor mij nieuw maar dat lijkt me super handig en geeft ook rust in de planning.
  Lijkt me een hele fijne agenda om te proberen!

 12. Wat een gave agenda en vooral erg handig! Ik ben niet alleen mama van 1 heerlijk jochie van 1,5 maar ook nog is gastouder van 10 andere geweldige kinderen. Deze agenda zou fantastisch zijn om afspraken van werk en prive in te noteren.

 13. Jaaaa heeel graaag!!

  Ik werk in de zorg dus alstijd onregelmatig.
  Ik heb een dochtertje van 7 maanden die overal ook afspraakjes heeft.
  Dan nog een man die zzper is en ik zijn administratie doe. Dus in een normale agenda niets genoeg kwijt kan om het overzichtelijk te houden!

  Ik wil deze heel graag proberen!!

 14. Wat een ontzettend leuke en super handige agenda! Lijkt me ideaal om te gaan gebruiken om alles voor mijn gezin te kunnen plannen en bijhouden! Met 4 kids, een multi-taskende papa en een mama die bezig is met het opzetten van haar eigen praktijk kunnen we wel een beetje hulp bij het houden van het overzicht gebruiken! ?

 15. Ik zou deze ook wel winnen. Wij gebruiken voornamelijk nu een digitale agenda, waardoor er inderdaad veel papieren en papiertjes rondslingeren in huis. Handig om dit dan bij elkaar te hebben.

 16. Renate lieferink on

  Wat een mooie review.
  Graag doe ik mee aan de winactie.
  Super handig met ons kindje en afspraken ?

 17. Ohhh wat een supertoffe en handige agenda (En ik was gisteren jarig ?) nee zonder gekheid deze zouden wij goed kunnen gebruiken met ons drukke leventje, zwemles hier, zwemles daar, cb, onregelmatig werk, vele afspraken, ouderraad van school en zo kan ik nog wel even doorgaan. Super handig dat van die weekmenu’s ik ga duimen!

 18. Ik zie soms ook door de bomen het bos niet meer, of zeg maar gerust oerwoud ? nog nooit gebruik gemaakt van een familieplanner maar zou het graag eens proberen! Zeker na het lezen van je Blog lijkt het mij een top idee om alles goed geordend bij te gaan houden. Ik loot dan ook graag mee voor een agenda ??

 19. Wouwiee wat een uitkomst een agenda!! Deze lijkt mij super handig, en heel erg WELKOM.
  Zo kan ik niets meer vergeten hihi mijn dochtertje is nu 6 maandjes en ik moet erg wennen aan het nieuwe mama leven (wel super leuk!) Maar hectisch en zeker als je nog steeds niet alles kan onthouden ??? mocht ik de agenda mogen winnen doe je niet alleen mij een plezier maar ook mijn man en dochter… en wie weet word ik wel een super plan mama in 2018 whahaaa

Leave A Reply