Review: De home-work-time familie-agenda 2019

0

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de home-work-time familie-agenda; een handig hulpmiddel om je weer lucht te geven te midden van je drukke gezinsleven. Voor 2019 is er een vernieuwde versie uitgekomen die ik de afgelopen week getest heb! De nieuwe versie is samengesteld na feedback en tips van gebruikers. Ik ben benieuwd of ik dat terugzie in het ontwerp en gebruiksgemak.

Eerste indruk

Net als de vorige editie is de agenda met zijn zonnige gele kleurtje een knaller waardoor je hem snel terugvindt tussen je andere spullen. Dankzij de ringband kun je hem gemakkelijk open kan slaan én blijft hij ook echt openliggen als je je afspraken noteert. De kaft en de agenda zijn dit jaar een stuk dunner, waardoor hij minder massief oogt. Hij lijkt me nog wel stevig genoeg om het een jaar lang vol te houden. De maanden vind je snel terug dankzij de tabjes, ook kun je de agenda snel openslaan op de huidige week door de bladwijzer die je in de ringband klikt. De kaft is dit jaar flexibel, wat een pluspunt is als je hem mee wil nemen in je tas. Bij ons thuis zal hij voornamelijk op de eettafel liggen.

De agenda is dunner geworden doordat er veel reclame en overbodige bladzijden uitgehaald zijn. Fijn, want ik vond dit echt verspilling van papier en ruimte. Dingen die ik prettig vond zijn wel behouden, zoals het weekmenu en de zogenoemde maandag-alert. Hier kun je iets noteren wat de week erop op maandag plaatsvindt, waardoor je afspraken minder snel vergeet en bijvoorbeeld op tijd een kaartje op de bus kan doen.

Wat ik mis, is het insteekblad waarmee elke maand begon. Hier kon ik makkelijk allerhande formulieren en gegevens in bewaren, zoals doktersbrieven, briefjes van school en al die andere belangrijke dingen die bij ons anders op de eettafel zwerven totdat ze gebruikt worden. Wel zitten er helemaal voorin de agenda een tweetal doorzichtig insteekhoesjes en heeft de kaft ruimte om formulieren in te steken, waardoor dit gemis wegvalt. 

agenda homework

Ervaringen tijdens gebruik

Ik ben de agenda in gaan vullen met de afspraken, studiedagen, verjaardagen e.d. die al bekend zijn. Wat ik in gebruik meteen opmerk is dat de lay-out wat is veranderd. Dit om het gebruiksgemak te verhogen. De dagen maandag, dinsdag, woensdag en donderdag staan op de linkerpagina, de overige dagen op de rechterpagina. Dit is even wennen, maar maakt wel dat je de agenda om kan klappen en zo de halve week in één handzame oogopslag kan zien. Een pen is altijd bij de hand doordat je die gemakkelijk in de ringband haakt of klikt.

Per dag is er genoeg ruimte om afspraken, notities en verjaardagen op te schrijven. Ik gebruik de agenda overigens náást mijn werkagenda en mijn kinderen zijn nog klein. Ik vraag me af of de agenda voldoende ruimte biedt voor een huishouden met 3 pubers en ouders die werkafspraken noteren in de agenda.

Met de bijgevoegde stickers kun je verschillende gebeurtenissen of momenten accentueren en opleuken. Zo personaliseer je de agenda. Er zijn meer mogelijkheden in de agenda opgenomen om er een soort naslagwerk of dagboek van te maken. Zo eindigt elke maand met een halve pagina notitieruimte “van deze maand wil ik voor later onthouden…”, kun je grappige uitspraken van je kind(eren) noteren en begint elke nieuwe maand met een inspirerende of grappige quote. Deze dingen gebruik ik persoonlijk niet, maar maken de agenda misschien wel aantrekkelijk voor andere vrouwen die een boel ballen in de lucht moeten houden.

De agenda is iets goedkoper dan vorig jaar en kost € 19,95. Je kunt hem bestellen via de website (https://homeworktime.nl/).

 

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply