Recept voor gezonde bananenchips

0

 

Hoe goed je als ouder ook je best doet om je kinderen gezond op te voeden, een schattig kindersnoetje dat poeslief vraagt om een snoepje is soms moeilijk te weerstaan. Bovendien lijkt het af en toe wel alsof ze, ondanks je verwoede pogingen om ze zo weinig mogelijk te laten snoepen, toch razendsnel een soort snoepverslaving ontwikkelen. Hier is grof geschut nodig!

Samen met de kinderen bakken is natuurlijk superleuk en bovendien maak je met dit bananenchips recept een gezonde lekkernij die voor zowel chips, als een zoete lekkernij door kan!

In de winkel verkopen ze ook bananenchips trouwens, maar vergis je niet, die zit bomvol suiker! In dit recept zit geen toegevoegde suiker, alleen de suiker die van nature al in de bananen zit, dus lekker zoet wordt het toch wel.

Benodigdheden:

 • Een oven
 • Een ovenrooster
 • Bakpapier
 • Een mes
 • Een snijplankje

Ingrediënten:

 • 3 Bananen
 • 1 Citroen

 

Het soort bananen dat je gebruikt voor je bananenchips maakt niet zoveel uit. Je kunt gewone bananen pakken of bakbananen. Zelfs overrijpe bananen die je anders toch niet meer op zou eten kun je gebruiken, of bananen die nog niet helemaal rijp zijn. Jeetje wat een makkelijk recept zeg 😉

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op ongeveer 80˚C. Pas op dat de oven niet te heet is want dan verbanden de bananenchips.
 2. Leg het bakpapier op het ovenrooster, maar plaats het nog niet in de oven.
 3. Snij de bananen in dunne plakjes. Dit is natuurlijk ook leuk om samen met de kids te doen.
 4. Leg de plakjes banaan los van elkaar plat op het bakpapier. De plakjes banaan mogen elkaar niet raken, maar je kunt ze wel vrij dicht bij elkaar leggen.
 5. Pers zoveel mogelijk sap uit de citroen en besprenkel de plakjes banaan ermee.
 6. Schuif het rooster in de oven en laat de plakjes banaan ongeveer 1 á 2 uur bakken. Experimenteer daar een beetje mee. Afhankelijk van hoe dik je de plakjes hebt gesneden en hoe knapperig je de bananenchips wilt hebben kun je de chips langer of korter in de oven laten liggen.
 7. Als je denkt dat de bananenchips goed zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen op het rooster.

 

Als de bananenchips net uit de oven komen kunnen ze nog een beetje rubberachtig aanvoelen en plakkerig zijn. Maak je geen zorgen dat verdwijnt als ze zijn afgekoeld.

Eet smakelijk!

handtekening Sanne

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply