Mijn peuter staat om zes uur al naast mijn bed!

0

 

Er is een nieuw tijdperk aangebroken. Naut is nu 2 en een half jaar oud, een echte peuter en hij klimt nu uit zijn ledikant zodra hij wakker is. Eerst kon of deed deze peuter dit niet. Hij bleef dan rustig zitten/liggen in zijn bedje tot ik hem kwam halen. Sinds twee weken is dit helaas verleden tijd. 

Het lijkt ook wel of hij iedere ochtend eerder zijn bed uitkomt. Het begon met kwart voor zeven. Dat vond ik nog wel acceptabel, want doordeweeks staan we toch om zeven uur op. De kinderen moeten namelijk op tijd op school zijn. Een paar dagen later werd het half zeven en nu twee weken verder zitten we gewoon op 6 uur s ochtends. Ik hou er sowieso al niet van als mijn wekker gaat en het cijfer 6 zit in de klok. Nu sta ik dus ook om zes uur naast mijn bed en daar hou ik ECHT niet van!

Nu is het zo dat ik hem weer terug stop en hem vertel dat IK hem kom halen en dat hij NIET alleen eruit mag gaan. Het dringt nog niet echt door, want iedere ochtend ben ik hem wel vijf keer terug naar bed aan het brengen. Totdat het op een gegeven moment al zeven uur is en je er sowieso al uit moet. 

Ik probeer dan terug te denken aan hoe we dit met Tijn hebben gedaan. Hij kwam er ook af en toe wel eens eerder uit, maar niet zoals Naut. Uiteindelijk hebben we voor hem toen een lampje gekocht die dan om zeven uur aanging, zodat Tijn wist dat hij uit bed mocht komen. 

Misschien moeten we dit met Naut ook maar gaan proberen? Op de een of andere manier heb ik toch het idee dat dit bij Naut wat langer gaat duren. Wie had ooit gedacht dat ik dit zou zeggen: Wanneer kan ik alsjeblieft weer gewoon door mijn wekker wakker worden?

Op deze website kan je meer informatie vinden over hoe je je kindje goed kan laten slapen.

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply