Op vakantie met kleine kinderen, wat neem ik in hemelsnaam mee?

1

Dit jaar zijn wij drie weken naar Frankrijk geweest met onze kindjes. Twee weken in een huisje en daarna nog een week op een andere plek. Hoewel we niet gingen kamperen, zat onze auto (inclusief dakkoffer) helemaal bomvol. Wat ging er nou allemaal mee naar Frankrijk en wat moet je uiteraard niet vergeten?

Bij ons ging er een kinderwagen mee en ook nog een buggy. Feline is 1 jaar en zit dus nog veel in de wandelwagen, maar Nautje is pas twee jaar en die loopt op zich heel veel, maar na een tijdje is het soms ook wel fijn als hij even kan zitten. OF dat wij even kunnen doorlopen 😉

Dit en het campingbedje nam al bijna onze gehele dakkoffer in beslag.

Uiteraard heeft iedereen zijn eigen koffer, weekendtas met alle nodige essentials. Korte broeken, lange broeken, shirt, jurkjes, uiteraard slippers en ook dichte schoenen voor als het eventueel zou gaan regenen.

WAT HEBBEN WIJ NOU HEEL VEEL GEBRUIKT OP VAKANTIE.

ZONPRODUCTEN:

En dan heb ik het niet alleen over zonnebrand en aftersun. Denk hierbij aan UV shirts en hoedjes/petjes. Die UV shirts vind ik echt een uitkomst. Ik smeer mijn kids altijd in met factor 50, want wij hebben best wel een blank huidje, dus verbranden ligt al snel op de loer. Je hoort tegenwoordig zoveel over huidkanker, dat je er toch niet aan moet denken dat een van je kids zo erg verbrand en er later huidkanker door krijgt. Met deze shirtjes zijn ze gewoon veel beter beschermd, vooral de schouders die heel snel verbranden. Zo kunnen ze gewoon veel langer in het zwembad, zee of in een meer lekker spelen, zonder dat je je ze steeds moet insmeren.

Ook een hoedje of stoere pet is uiteraard handig. Zo verbranden die kleine bolletjes niet. Voor Feline had ik een aardbeienmutsje van de H&M die ik onder haar kin kon vastknopen. Ze trekt hem anders gewoon continue af en nu vond ze het wel prima. Tijn en Naut hadden allebei lekker een petje op.

 

TEVA SLIPPERS:

Ok ok, ik moet toegeven…niet het meeste modieuze schoentje, maar voor kinderen wel superhandig. Teva slippers kunnen ze zelf makkelijk aantrekken omdat het met klittenband werkt. Wat ik er vooral op vakantie handig aan vind is dat ze ook tegen water kunnen. Ga je dus naar een kiezelstrand of een beekje waar stenen zijn, dan kunnen ze ze gewoon als waterschoenen gebruiken. Als ze vies worden maak je ze ook makkelijk weer schoon en ze zijn eigenlijk gewoon indestructible (onverwoestbaar  )!

OPBLAASSPEELGOED:

Op het park was een leuk zwembadje en heel veel kinderen hadden een opblaasband of luchtbedje mee om lekker mee te zwemmen en op te drijven. Wij hadden niks meegenomen, maar de derde dag gingen we naar een leuk stadje (Poitiers) en toen kwamen we daar zowaar een Hema tegen. En als echt Hollander moet je daar dan toch even naar binnen. Het eerste wat wij zagen was een opblaas tompouce en een opblaas hemaworst. Die gingen dus mee en daar hebben we de hele vakantie van genoten!

WATERTAFEL KOFFER VAN AQUAPLAY:

We wisten dat we een hele grote tuin zouden hebben bij ons vakantiehuisje in Frankrijk, maar in die tuin is alleen maar gras. Ik bedacht me dat ik de koffer van aquaplay mee zou kunnen nemen. Hier kunnen ze leuk mee spelen en omdat het in Frankrijk lekker warm is, is het ook erg fijn om met water te spelen. Ze hebben hier veel plezier van gehad en ik was blij dat hem toch nog in die bomvolle auto erbij hebben gepropt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige dingen voor op vakantie, maar dit zijn de dingen waar ik dit jaar echt iets aan gehad heb. Welke spullen zijn volgens jullie echt een must voor op vakantie?

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

1 reactie

  1. Ik heb dit jaar ook van die uv shirtjes gekocht voor mijn twee zoontjes. Bij de Hema hadden ze hele leuke blauwe met witte sterren. Het is gewoon fijn om te weten dat je kinderen goed beschermd zijn. Ik zelf koop altijd speciale waterschoentjes, omdat ik die zo schattig vind, maar teva sandalen zijn inderdaad ook best handig! Goeie tip!

Leave A Reply