3 oefeningen om complimenten te geven!

0

Complimentjes geven, het lijkt zo makkelijk! Toch doet niet iedereen het vaak genoeg. Het is hartstikke fijn als iemand zegt dat je er leuk uitziet of als iemand zijn waardering naar je uitspreekt. Hieronder 3 oefeningen om te oefenen met complimenten geven!

1. Geef iedere dag een compliment.

Wanneer je iedere dag een compliment geeft oefen je ermee en op een gegeven moment wordt het eigenlijk gewoon vanzelfsprekend. Je hoeft er niet eens meer over na te denken en waarschijnlijk worden je complimenten ook steeds beter.

2. Probeer het positieve in iemand te zien.

Soms kom je natuurlijk wel eens iemand tegen met wie het minder klikt. Vaak is het dan best lastig om een compliment te verzinnen. Probeer dan toch naar de positieve kanten te kijken en zo kan je vanzelf wel een compliment maken. Vaak verbetert dit ook de relatie tussen jou en deze persoon.

3. Geef je de mensen om je heen wel genoeg waardering?

Denk eens aan de mensen die het dichtste bij je staan. Je moeder, je zus, je buurvrouw, je beste vriendin en vergeet vooral je partner niet. Schrijf eens een paar goede eigenschappen van ze op of waarom jij ze eigenlijk zo waardeert. Kijk eens kritisch naar dit lijstje en bedenk je dan wanneer je dit eigenlijk voor het laatst echt tegen ze gezegd heb. Misschien zeg je het wel heel vaak, maar het kan ook zo maar zijn dat je erachter komt dat je je waardering eigenlijk veel te weinig uitspreekt.

Deze week gaan we met de Complimenten Challenge natuurlijk iedere dag iemand een prachtig compliment geven, dus ik hoop dat jullie wat hebben aan bovenstaande oefeningen! 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply