Probeer niet te huilen bij het liedje dat deze Nederlandse opa schreef voor zijn stilgeboren kleinzoon.

2

Australische Coby Grant zingt Winter Bear en raakt miljoenen mensen wereldwijd

Een Nederlandse opa wiens kleinzoon na 38 weken zwangerschap stil werd geboren, schreef een lied om zijn verdriet een plek te geven, getiteld Winter Bear. Hij werd hierbij geholpen door de Australische zangeres Coby Grant, die ook het nummer inzong. Samen met andere nummers werd het de cd Winter Bear bedoeld als troost voor zijn zoon en schoondochter, en als herinnering aan de kleine baby. Afgelopen week is de videoclip van de opname van ‘Winter Bear’ echter in twee dagen online opgepikt door miljoenen mensen die zich herkennen in het verdriet en troost uit het nummer halen.

Lees ook: Het tweede kindje van Naomi werd stil geboren

Nummer voor zijn kleinzoon

De opa (vanwege de emoties kiest de familie ervoor anoniem te blijven) is een groot muziekliefhebber en werkte al eerder samen met Coby Grant voor een lied op de bruiloft van zijn zoon. Toen de zwangerschap zo verdrietig ten einde kwam, twijfelde hij geen minuut en ging de samenwerking nogmaals aan. Coby Grant: “Toen hij me vroeg hieraan mee te werken, heb ik, met een brok in mijn keel, gelijk ja gezegd.

winter bear

Winter Bear

Voordat het lied tot stand kwam, ontving Grant pagina’s vol gedachten, gedichten, woorden en gevoelens van de opa. Ook kreeg ze input van vrienden die ook kinderen hebben verloren, bij de geboorte of later. Uiteindelijk werd dit alles samengevoegd tot Winter Bear. De zang werd opgenomen in Australië, en het nummer werd geproduceerd in Nederland door Jack van de Ven, een wederzijdse vriend, met behulp van musici die al eerder op een album van Coby Grant hadden gespeeld.

Coby Grant

Grant: “Ik ben heel trots op dit nummer. Het is een internationaal project, wat bijzonder is, maar vooral de emotie die erin zit. Muziek heeft voor mij altijd met menselijke verbinding te maken. In staat zijn iemand te raken, mensen samenbrengen in vreugde, verdriet, liefde, pijn, met muziek kun je zoveel bereiken en het is een taal die door heel veel mensen wordt verstaan.”

Voor iedereen

Het aangrijpende nummer was aanvankelijk alleen voor de familie bedoeld, maar zegt Coby: ‘Hoe groter het project werd des te meer beseften we dat het meer moest betekenen dan alleen dat. Daarom willen we het nummer uitbrengen, zodat mensen die eenzelfde soort verlies hebben doorgemaakt een klein beetje hoop of vrede kunnen vinden.

Hieronder kan je het nummer luisteren dat Coby schreef voor de familie die hun zoon verloor. 

 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

2 reacties

Leave A Reply