Hoera? Mijn kinderen gaan weer naar school.

4

Jaaa, mijn kindjes gaan weer naar school. Wat een heerlijk vooruitzicht. Morgen gaan Tijn en Naut  weer beginnen. Moet ik mij een slechte moeder voelen omdat ik blij ben dat ze weer lekker naar school gaan? Feline gaat nog niet naar een peuterspeelzaal of opvang, dus die blijft nog gezellig thuis. Nog niet helemaal zonder kindjes overdag dus, maar met één kind of drie kinderen thuis zitten is toch een groot verschil.

Ik weet nog zo goed uit de periode dat ik zelf als kleuterjuf werkte, hoe dat ging de laatste dag voor de vakantie.  Je hoorde ouders dan al zuchten en vertellen dat ze tegen de vakantie op zagen, terwijl ik (toen nog kinderloos) zo blij was dat ik 6 weken vrij zou zijn. Zes weken geen wekker en zes weken lang kunnen doen wat ik wilde. Heerlijk! Dat is wel een voordeel aan leerkracht zijn, dat je gewoon 6 weken zomervakantie hebt. Waarom heb ik die baan ook al weer opgezegd? 😉

strand school

Foto: met de kinderen naar het strand in de zomervakantie.

Als de vakantie dan bijna was afgelopen zag ik er alweer tegenop dat mijn wekker iedere ochtend zou gaan en dat ik weer iedere dag moest werken. Bij de ouders uit mijn klas was het juist het tegenovergestelde. Ze stonden te springen om hun kids weer te brengen. Als ik vroeg hoe hun vakantie was geweest, dan was steevast het antwoord: Ja, hartstikke leuk, maar ik ben blij dat ik mijn kids weer naar school kan brengen. Ik vond dat toen altijd zo raar. Ik kon het maar niet begrijpen dat die ouders het ook niet heerlijk vonden om vakantie te hebben. Zelf genoot ik er namelijk zo van.

Nu ik zelf mama ben kan ik die ouders zo goed begrijpen. Natuurlijk zijn we drie weken heel fijn naar Frankrijk geweest en hebben we in de drie weken dat we daarna thuis waren heel veel leuke dingen gedaan. De keerzijde is dat wanneer je drie kids hebt, ze elkaar ook wel eens in de haren vliegen en dat je op regenachtige dagen ook niet meer weet wat je nu weer moet gaan doen. Een beetje regelmaat en structuur en de daarbij behorende rust die ik dan krijg, is toch ook wel heel erg fijn!

Hoe denken jullie hierover, vinden jullie het jammer dat je kids weer naar school moeten of is het eigenlijk stiekem wel fijn?

 

 

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

4 reacties

  1. Avatar

    Wat een leuk stukje en zo herkenbaar. Prachtige foto van je zoontjes op het strand 😉 Geniet er nog maar van nu ze nog kleiner zijn. Die van mij zijn alweer 10 en 12!

  2. Avatar

    Nou ik heb dat ook hoor. Vakantie is leuk, maar als ze weer op school zijn en de regelmaat is weer terug, dan kan ik daar ook onwijs van genieten!

Leave A Reply