Melktandjes bewaren, dit zijn de leukste tandendoosjes!

12

Wisselen, grote-mensen-tanden en tandendoosjes. Echt iets waar ik bij de geboorte van Simon totaal niet bij stil stond, een kind is namelijk gemiddeld 6 jaar als hij of zij begint met wisselen. Ik had dus geen tandendoosje in huis, toen Simon (net 5,5 jaar) onlangs over een wiebelende tand begon. Op internet las ik dat het nog wel maanden kon duren voor de tand echt zou uitvallen. Geen haast dus. Toen hij hem een kleine 2 weken later in zijn hand hield, moest ik alsnog als een speer op zoek naar een leuk tandendoosje.

Hierbij mijn leukste vondsten!

tandendoosje prenataal

Voor Simon zijn eerste haarlokje heb ik ooit een houten bewaardoosje gekocht bij de Prenatal. In dezelfde serie hebben ze ook een rond houten tandendoosje voor de eerste tandjes. Het tandendoosje is verkrijgbaar in wit , blauw en roze. Na die dure decembermaand is de prijs van slechts € 1,99 ook best aantrekkelijk!

zilver bandendoosje

Een andere optie die ik vaak voorbij zie komen zijn zilveren tandendoosjes. Soms wordt dit als kraamcadeau gegeven. Bij Lucardi hebben ze leuke ronde zilveren tandendoosjes, met een voering van blauw fluweel. Dit lijkt me wel fijn voor de toch wel kleine en kwetsbare melktandjes van je kind. Je kunt het doosje ook nog eens gemakkelijk laten graveren met de naam van je kind! Het doosje kost € 9,99, een gravure kost € 7,99 en is hier te bestellen. 

tandendoosje

Een manier om de tanden te bewaren zoals ze in de mond van je kindje zaten? Dat biedt Lumage met hun Firsty® tandendoosje. In dit tandendoosje zit een schuimlaag met uitsparingen waar je de tandjes gemakkelijk in kan steken. Er zit ook een handig logboekje bij, waar je het wisselen van de melktanden en -kiezen in kunt bijhouden. Het Firsty® bandendoosje is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren; roze, blauw, geel, groen en rood en is hier te koop voor € 10,95 .

tandendoosje bloomingville

Verder viel mijn oog direct op het schattige bewaarblikje van Bloomingville. Mintgroen met wolkjes, het blikje past helemaal in deze tijd. De prijs is ook prettig, voor slechts € 8,99 zit het Bloomingville tandenblikje in je winkelmandje van bol.com! Door de mintgroene kleur is het blikje natuurlijk ook heel goed te gebruiken voor meisjes.

tandendoosje blauwbandendoosje zwart wittandendoosje roze

Ook helemaal van deze tijd en moeilijk kiezen zijn de geometrisch versierde tandendoosjes die ik bij (wederom) de Prenatal zag liggen. Er is een vierkant blauw doosje met driehoeken, een wit rond doosje met zwarte wolkje en een hartvormig roze doosje met witte stippen, alle drie voor slechts € 3,79 te koop. Het handige aan dit doosje vond ik de magnetische sluiting en het handzame formaat. Dit doosje ging dan ook mee naar de kassa!

Liefs Margot

Share.

About Author

Margot Ruber werkt als psycholoog, woont samen met Michiel en is moeder van 2 energieke zoons.

12 reacties

  1. Ik vind het groene blikje schattig! Zelf heb ik nog van vroeger een roze porseleinen bakje met een witte ooievaar erop. Voor mijn dochters heb ik geloof ik nog geen tandendoosje. Binnenkort maar eens op pad gaan…

  2. Ik heb er ooit eens 2 van een cadeaubon gekocht. De bon kregen we bij de geboorte van de jongste. Nu hebben beide kinderen zo’n bakje met een kindje erop. Zag er erg leuk uit. Verder nog niet uitgepakt want ze hebben nog geen tanden gewisseld. Staan idd wel leuke tussen.

  3. Die van Lumage is heel handig, maar het heeft ook iets ‘griezeligs’. Ik kan het niet anders uitleggen. Hoop dat je snapt wat ik bedoel. Ik heb zelf een heel lief zilveren Nijntje tandendoosje, maar daar past welgeteld 1 tandje in. Toch moet ik snel gaan uitzoeken wat ik wil want tandje twee en drie slingeren ergens in mijn nachtkastje (als de tandenfee is geweest neemt die altijd de tanden mee bij ons 😉

  4. Ohh leuk idee! Die onderste twee vind ik het leukste! 🙂 Ik ben sowieso dol op mintgroen. Maar die zwartwitte vind ik ook erg tof!

  5. Mooie doosjes. Ik heb ook een leuke van Barbapappa. Helaas heeft een vriendinnetje hem gevonden en geopend en toen lage alle tanden door de kamer. Ik was er niet bij en ontdekte het pas later, helaas zijn niet alle tanden teruggevonden

Leave A Reply