ME-TIME! Tips + winactie

3

 

Oef, wat een heerlijk woord is me-time, maar wat gebeurt dit tegenwoordig nog weinig in mijn leven. Sinds ik kinderen heb is de me-time erg schaars geworden. Waar ik voorheen zeeën van tijd had om leuke dingen te doen, moet ik het nu echt inplannen en afbakenen.

’s Avonds heb ik natuurlijk wel tijd voor mezelf en wij proberen de kids ook altijd op tijd in bed te hebben, zodat je nog wat tijd over hebt. Toch doe je s avonds vaak ook nog een wasje en je ruimt de woonkamer op, want die ligt vaak helemaal vol met speelgoed. Zo’n avond vliegt dan toch voorbij en je hebt dan niet echt het gevoel dat je tijd voor jezelf hebt gehad.

De laatste tijd had ik steeds vaker het gevoel dat ik dingetjes wilde doen, maar dan cijferde ik mezelf toch weer weg. En op een gegeven moment was ik het zat. Alles en iedereen hoeft niet altijd voor te gaan en als ik goed voor mezelf zorg, dan kan ik ook beter voor anderen en vooral voor mijn kids zorgen.

If Mommy is happy, everybody is happy! 

Om me-time te creëren hoef je niet altijd het huis uit te gaan, maar het is natuurlijk ook wel eens lekker om eruit te zijn. Me-time hoeft ook niet altijd alleen te zijn, je kan natuurlijk ook leuke dingen doen met je partner of je vriendinnen. Hieronder een paar heerlijke me-time ideetjes:

 

Thuis

 1. Bad – Ga eens heerlijk in bad. Doe de kaarsjes aan, zet een muziekje op of lees een goed boek. Zo kom je helemaal tot rust en vergeet je alle drukte.
 2. Puzzelen – laatst kreeg ik een tip van iemand om eens te gaan puzzelen. Dit werkt hartstikke ontspannend en kan je eventueel ook met je partner samen doen.
 3. Handletteren – Ik heb laatst een workshop handletteren gevolgd (zie hier mijn blog). In de avonduurtjes kan je hier thuis hartstikke leuk mee aan de slag. Is er binnenkort iemand jarig, handletter dan lekker zelf het verjaardagskaartje.
 4. Boek lezen – Zet een kopje thee, pak er een lekker koekje bij en ga eindelijk eens beginnen in dat boek dat al maanden op je nachtkastje ligt. Ik ben eindelijk begonnen in het boek: de Week. Ik heb deze voor mijn verjaardag gekregen in februari, dus het was hoog tijd om dit boek eens te gaan lezen.
 5. Dutje – Ja, doe gewoon eens een dutje. Hierna voel je je weer heerlijk uitgerust en kan je er weer tegenaan. Kids zijn al vermoeiend genoeg, dus af en toe wat extra slaap kan je zeker goed gebruiken!

Buitenshuis

 1. Naar de sauna – ik vind naar de sauna gaan heerlijk. Ik doe dit het liefste samen met Gijs, maar in je eentje kan het ook hartstikke fijn zijn. Je komt als herboren thuis en je kan er weer even tegenaan.
 2. Uit eten met vriendinnen – Ga is lekker uit eten met vriendinnen. Heerlijk kletsen over van alles en nog wat. Bij vriendinnen kan je lekker je problemen en frustraties kwijt. Dat ruimt weer op in je hoofd.
 3. Pedicure en/of manicure – Hoe heerlijk is het als iemand anders jou is even verzorgt. Je komt thuis en je voeten voelen weer heerlijk zacht en je nagels zien er weer prachtig uit.
 4. Shoppen – Mij doet het altijd goed om even lekker te gaan shoppen. Nieuwe kleren of een nieuw make-upje. Gewoon even de tijd hebben om het te passen, zonder dat er een kind aan je been staat te trekken. Heerlijk! En als je het idee hebt dat je er goed uitziet, dan straal je dat ook uit!
 5. Sporten – Sporten is hartstikke goed voor lichaam en geest. Even een uurtje sporten en je hoofd is weer helemaal leeg en je lichaam weer opgeladen. In dit artikel vertel ik waarom sporten zo goed voor je is!
 6. Doe eens wat spannends – Stap eens uit je comfort zone en doe eens iets wat je spannend vindt. Ga skydiven in zo’n windtunnel of bezoek met je vriendinnen een spannende Escape Room. De adrenaline giert dan door je lichaam en dan voel je dat je leeft 😉

 

*** WIN ACTIE *** WIN ACTIE *** WIN ACTIE ***

Deze week zijn we natuurlijk bezig met weekchallenge #3 – de ME-TIME Challenge en om jullie een duwtje in de rug te geven en weer eens wat leuks voor jezelf te gaan doen mag ik een gratis Escape Room weggeven bij de Escape Challenge in Zoetermeer. Heb jij ook zin om met je vriendinnen een avondje door te brengen in The Honeymoonhotel of in The Orphanage?

 • Laat dan hieronder weten waarom JIJ deze ervaring wil winnen en met wie je hier graag naar toe zou willen gaan!
 • Like ons op Facebook
 • Like Mama Challenge op Instagram

 

De winnaar wordt op zaterdag 14 oktober bekend gemaakt op Facebook!

 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

3 reacties

 1. Avatar

  Wat een gave actie. Ik heb drie kindjes en ik heb zeker wel eens behoefte aan me-time. Leuke tips en vooral die laatste tip buitenshuis. Ik heb nog nooit een escape room gespeeld, maar ik ben zeer benieuwd! Ik zou heel graag willen winnen!

 2. Avatar

  Oh wat zou ik dit graag winnen. Ik zou het zo leuk vinden om mijn beste vriendin te verrassen. Ze is nu een halfjaar geleden moeder geworden van een tweeling en heeft dus wel behoefte aan wat me-time en wat vriendinnentijd.
  Ik hoop zo dat ik ga winnen!

 3. Avatar

  Aaaaaaa wat een gave actie. Ik ben gek van escape rooms. maar ik heb die in Zoetemeer nog niet gedaan. Ik zou graag met mijn drie beste vriendinnen langs komen. Mijn man moet dan maar een avondje op de jongens passen. ME-TIME, hartstikke fijn 😉

Leave A Reply