Mama Challenge #3: ME-TIME Challenge!

1

 

De laatste tijd merk ik heel erg dat ik behoefte heb aan tijd voor mezelf (ME-TIME). We hebben drie kindjes en een bedrijf wat ik samen met mijn vriend run, dus het leven is heel erg druk. Nu ben ik natuurlijk een paar maanden geleden ook nog begonnen met mijn blog, wat super leuk is, maar ook wel verplichtingen schept. Alles bij elkaar is het dus een drukke boel. Geen wonder dat ik af en toe wat me-time kan gebruiken.

De Challenge

Weekchallenge #3: Een week lang iedere dag minimaal 30 minuten me-time inplannen.

Voor sommige mensen is dit heel erg makkelijk, maar bij mij schiet het er nog wel eens bij in. Natuurlijk kijk ik ‘s avonds ook wel eens een serie en dat is ook prima, maar gewoon echt even iets doen wat ik leuk vind in plaats van doelloos tv kijken, dat lukt nog niet altijd.

Maar goed, deze week ben ik er bewust mee aan de slag gegaan. Zaterdag was de eerste dag en hoewel het keihard regende, ben ik toch even lekker alleen naar de stad gegaan en heb wat leuke spullen voor mezelf gekocht. Nieuw oogschaduw van Chanel, een spijkerbroek en een leuk groot oversized grijs vest/jas. Vaak ga ik samen met de kinderen naar de stad als ik dingen nodig heb, maar die zijn het winkelen dan snel zat, dus dan heb je niet de tijd om gewoon eens rond te struinen.

chanel mystic eyes

Zondag moest Gijs werken, dus werd de me-time naar de avond verschoven en heb ik lekker mijn nagels gelakt. Dit is ook echt iets wat je in de avond moet doen en niet waar je kids bij zijn. Ik heb al zo vaak gehad dat ik dan dacht dat het wel droog was en ik iets deed voor de kids en dat het dan toch nog niet droog genoeg was. Dan kan je gelijk weer opnieuw beginnen.

nagels lakken essie

Maandagavond ben ik verder gegaan in het boek ‘de week’. Dit is wel een toepasselijk boek, want het gaat over een vrouw die op zoek is naar zichzelf en ze heeft afgesproken met haar man dat ze een week vrij heeft. Ze mag een week doen en laten wat ze wil. Ik ben nu op het punt dat ze haar man en dochter achter laat om met een scharrel naar Parijs te vertrekken…. ik ben benieuwd…

boek de week

Dinsdagavond ben ik in mijn handletter werkboek wat dingen gaan schetsen. Ik heb een tijdje geleden een cursus handletteren gedaan en het is hartstikke leuk om hier wat vaker mee bezig te zijn. Ik merk echt dat ik dan tot rust kom en mijn creativiteit erin kwijt kan. Zie mijn blog over handletteren.

handletteren

Woensdagavond ben ik lekker in bad gegaan. Normaal hou ik hier niet zo heel erg van, maar ik had bij Lush een heerlijke bruisbal gekocht en ik heb in bad nog een stuk uit mijn boek gelezen.

Donderdagavond ben ik met de kids bij mijn moeder gaan eten, want Gijs zou de hele week tot negen uur werken. Het hele me-time gebeuren is deze dag niet heel erg goed gelukt, maar ik heb s avonds wel een serie gekeken en omdat mijn moeder lekker voor ons had gekookt, was dat ook wel een soort van me-time.

Om de week goed af te sluiten ben ik vrijdagavond met een vriendinnetje heerlijk uit eten geweest. We hebben lekker een drie gangen menu genomen en waren pas om kwart over 11 thuis, dus het was een erg gezellig avond. Heerlijk om er even uit te zijn en lekker over van alles en nog wat kunnen kletsen.

 de verbeelding    de verbeelding

Conclusie

Ik merk aan mezelf dat als ik momentjes voor mezelf inplan dat ik er echt gelukkiger en rustiger van word. Ik ben heel veel thuis met de kids en ik werk ook vanuit huis, dus dan is het echt fijn als je  geplande afspraken buitenshuis hebt, zoals lekker eten met een vriendin, sporten of gewoon een middagje shoppen. Tijd voor jezelf betekent ook dat je rust aan je hoofd hebt en kan doen wat je zelf wil. Ik denk dat het voor iedereen fijn is om af en toe even geen mama te zijn, maar gewoon weer even jezelf. Ik heb met Gijs afgesproken dat ik ga proberen om dit vol te houden en meer dingen voor mezelf in te plannen. Natuurlijk zal dit niet altijd lukken en af en toe gewoon ‘s avonds een filmpje kijken is natuurlijk prima. Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn, als je maar niet vergeet om aan jezelf te denken.

If Mommy is Happy, Everybody is Happy!

 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

1 reactie

  1. Wat een top Challenge. Ik vind het ook echt lastig om tijd voor mezelf vrij te maken. Door deze week heb ik dit wel een keer gedaan en dit beviel me eigenlijk wel. Om iedere dag een half uur te doen, dat gaat misschien niet altijd lukken. Maar iets is beter dan niets!

Leave A Reply