Lentekriebels

0

Hebben jullie ook zo’n last van lentekriebels? Ik wel. Zodra de eerste zonnestraaltjes door mijn ramen naar binnen kwamen voelde ik het al opkomen. De lente en dus ook de zomer, gaat beginnen. Hoera!

Gelijk daarna begon het, ik wilde een nieuw kleed, want het oude kleed kon (naar eigen zeggen) echt niet meer. Ik kreeg een soort opruimwoede zoals je hebt als je bijna gaat bevallen. De tuin moest ik natuurlijk ook gaan aanpakken. Vorige zomer hebben we nieuwe schuttingen laten plaatsen en nieuwe bestrating aan laten leggen. Ook heeft Gijs toen een prachtige BBQ (Lees: Buitenkeuken) aangeschaft. De tuin was een stuk netter dan dat hij was, maar nu de zon ging schijnen en ik op mijn loungeset de eerste zonnestraaltjes meepakte voelde hij toch wel heel kaal aan. Dus hop, ik naar het tuincentrum om nieuwe potten en planten te kopen.

Toen ik daar aankwam stond er een heel leuk tafereeltje met witte potten. Het stond daar zo leuk dat ik er van overtuigd was dat dit bij ons in de tuin ook heel leuk zou staan. Ik mijn hele auto volgeladen met aarde, planten en natuurlijk de prachtige witte potten. 

Eenmaal thuis de potten neergezet en het stond gewoon niet. Wat er in het tuincentrum zo mooi uitzag, zag er in onze tuin gewoon saai uit en het paste ook niet bij de tuinset en de tegels. Dus de loodzware potten weer in de auto getild en omgeruild voor antraciete potten. 

De planten die ik heb uitgezocht met behulp van een hele aardige medewerker van het tuincentrum paste wel heel erg goed. Tijn en ik zijn de hele middag in de weer geweest met de nieuwe planten. Ik heb zelfs een paar aardbeienplanten meegenomen, zodat je toch nog het idee hebt dat je een soort van ‘moestuintje’ hebt.

Hieronder een paar foto’s van de nieuwe potten en planten. Wat vinden jullie ervan en hoe hebben jullie je tuin lente klaar gemaakt?

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply