De mooie ‘oude’ kleertjes van je kids, wat moet je ermee?

7

 

Wat moet je nou toch met al die kleding van je kinderen waar ze niet meer inpassen? Toen Tijn 5 jaar geleden werd geboren merkte ik hoe snel hij groeide. Soms paste hij bepaalde dingen na een maand al niet meer. Jeetje wat vond ik dat zonde als ik een mooi petit bateau truitje voor hem had gekocht en hij had het maar 2x aangehad. Als Tijn uit bepaalde kledingstukken was gegroeid dan bekeek ik of ik het nog de moeite waard vond om te bewaren en dan ging het allemaal in een opbergbox.

We wisten dat we graag een tweede wilde, dus vandaar dat ik alles bewaarde. De tweede werd ook een jongen, dus dat kwam goed uit. Qua seizoenen liepen ze niet altijd gelijk op, maar Naut heeft best veel kleding van Tijn gedragen. Nadat twee jongens de kleding hadden gedragen, was het ook echt wel klaar. Het meeste heb ik toen weg gedaan, wat helemaal niet erg was, want ons derde kindje werd een meisje (Feline). Heerlijk om weer allemaal nieuwe dingen te kopen, maar ook gek, want wat ging ik met de kleding doen die te klein werd? Een vierde zit er namelijk echt niet in. Uiteindelijk heb ik heel veel kleding van Feline weggeven aan een vriendin die net was bevallen van een dochter. Maar wat als je nou geen vriendin hebt die net bevallen is van een dochter of een zoon.

Wat kan je allemaal doen met de oude kleding van je kids?

 1. Verkopen via Instagram of Facebook – Social media is natuurlijk bij uitstek de plek om de oude kleding van je kinderen te verkopen. Op Facebook heb je daar allerlei groepen voor, bijvoorbeeld Kinderkleding Koop & Verkoop. Op instagram kan je een aparte account openen waarop je de kleding verkoopt, vergeet niet een hashtag erbij te zetten, bijv: #instakoopjeshoek. Hartstikke handig.
 2. Quilt of kussen maken van oude kleertjes – Wil je een blijvende herinnering voor jezelf of voor je kindje, Maak dan zelf een quilt (grote deken) of kussen van de oude kleertjes. Je kan dit ook laten maken. Je knipt dan allemaal vierkante stukjes uit de favoriete kleding van je kids en naait die aan elkaar tot een deken. Op deze site staat precies hoe je zelf zo’n quilt kan maken.
 3. Inleveren bij de kringloop – Je kan de kleding die er nog netjes uitziet natuurlijk ook bij een kringloopwinkel brengen. Een ander kan dit dan voor een leuk prijsje daar weer kopen. Je maakt mensen die wat minder te besteden hebben blij met kleding die ze anders niet kunnen betalen.
 4. Zak van het Leger des Heils – Eens in de zoveel tijd krijgen wij hier altijd een plastic vuilniszak van het Leger des Heils in de brievenbus. Hier kan je dan je oude kinderkleding in doen en op een bepaalde dag aan de straatkant zetten.  
 5. Doorgeven aan vriendinnen – Ik vind dit zelf toch wel het allerfijnste. Het is leuk om er iemand blij mee te maken die je kent en je ziet dat je kleding goed gebruikt wordt. Het blijft ook altijd leuk om een ander kindje in het jurkje te zien, wat ook zo schattig stond bij je eigen dochtertje!

 

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan om van al die opbergboxen vol met oude kinderkleding op zolder af te komen. Wat doe jij altijd met de kleren van je kinderen die niet meer passen? 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

7 reacties

 1. Avatar

  Ik ben al jaren van plan om er een deken van te maken. Maar goed, daar ben ik nog moed voor aan het verzamelen:)

 2. Avatar

  Leuk stukje! Kleding wegdoen wordt na een paar jaar makkelijker, als de meeste herinneringen al wat verbleken. Babykleertjes van mijn dochter vermaak ik nu voor haar poppen. Ze is er erg blij mee en ik hoef er nog even geen afscheid van te nemen.

 3. Avatar

  Er zijn tegenwoordig ook volop Facebook-groepen waarop je spulletjes kunt weggeven. Ik geef regelmatig een klein setje kleding weg, maar haal ook weleens iets bij een ander op. Hartstikke leuk!

  • Mama Challenge

   Hoi Mara,

   Bedankt voor je reactie. Dit is inderdaad ook een mooi doel. Goed dat je er een link bij hebt gezet, dan kan iedereen daar ook even kijken. Goede tip!

   Liefs Sanne

Leave A Reply