De Kiekebox: Creatief knutselen en experimenteren!

3

Een tijdje geleden kregen wij deze leuke knutsel box toegestuurd, omdat mijn schoonmoeder deze voor Tijn had besteld. Tijn is echt gek op knutselen. Geef hem wat papier, lijm en een schaar en hij maakt de mooiste creaties. Wij hebben thuis dus ook een enorme knutseldoos, waar hij heerlijk mee kan spelen. Toch hadden we heel erg veel zin om met deze knutselbox aan de slag te gaan, want dit zijn echt gerichte opdrachten in een thema.

Wij hebben zelf de proefbox uitgeprobeerd en dit was in het thema boerderij. Er zit een mooi instructie boekje bij waar per opdracht staat hoe het moet. Ook staan er mooie plaatjes bij van de materialen die je nodig hebt en hoe het eindproduct eruit gaat zien. Kinderen zijn heel visueel ingesteld en dit ziet er gewoon prachtig uit. Tijn is 5 en heeft de opdrachten samen met papa gedaan, maar als je kind wat ouder is dan kan hij zelf de instructies lezen en de knutselopdracht zelf uitvoeren.

Naut kiekebox Tijn kiekebox

 

Per opdracht ben je echt zeker wel een uurtje bezig, dus je kan zeker 6 middagen of avonden lekker knutselen met je kids. De kiekebox is ook ontstaan omdat steeds meer kinderen uren achter beeldschermen zitten en steeds minder creatief worden uitgedaagd. Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik hou zelf wel van knutselen, maar ik begrijp best dat er ouders zijn die er niet zo van houden of te weinig inspiratie hebben om iedere keer weer een nieuwe knutsel te verzinnen. Bij de kiekebox worden de knutselopdrachten al kant en klaar aangeleverd en kan je gelijk aan de slag met je kinderen zonder dat je er zelf heel veel moeite voor hoeft te doen.

varken kiekebox                               schaap kiekebox

 

De kiekebox

In iedere kiekebox zitten 6 leuke knutsel ideeën. Alle beoogde materialen zitten al in de doos, dus je hoeft niet meer naar de winkel om nog iets te kopen. Iedere maand hebben ze een ander thema, dus dat houdt het afwisselend. De opdrachten zijn erg verschillend, zoals experimenten, knutsels en spelletjes. De adviesleeftijd is 4-8 jaar.

Je kan een losse kiekebox bestellen, maar je kan ook een abonnement nemen op de kiekebox. Je hebt al een proefbox voor 22.95 euro. Neem je een abonnement dan wordt het iets goedkoper.

kiekebox

Wij hebben na de proefbox nog geen nieuwe box gekocht, maar ik denk dat ik voor de kerstvakantie misschien wel een nieuwe box ga bestellen. Ook kan je voor de zomervakantie een abonnement afsluiten en de box is niet heel groot, dus je kan hem ook nog meenemen in de auto naar Frankrijk of Italië. Voor opa’s en oma’s lijkt me dit ook ideaal. Je hoeft niet al die dure knutselspullen los aan te schaffen, maar je hebt gewoon een box waar je iedere keer als de kleinkinderen er zijn je een nieuwe knutselopdracht uit kan maken.

Ben je nieuwsgierig en wil je ook eens een kiekebox uit proberen, neem dan een kijkje op de site van Kiekebox.

 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

3 reacties

  1. Wat een leuke tip! Ik ga die voor mijn schoonmoeder bestellen. Mijn twee kindjes gaan daar iedere woensdagmiddag na school naartoe en dan hebben ze wat leuks te doen.

  2. Wat een goede tip! De doos ziet er ook mooi uit. In de kerstvakantie is dit wel een leuk idee. Soms weet je dan echt niet meer wat je met je kids moet doen en dan is deze doos een goede uitkomst.

  3. Wat een leuke box, dit ziet er echt heel makkelijk uit. Misschien wel een leuk idee om voor kerst aan mijn dochter van zeven te geven. Ze is namelijk gek op knutselen.

Leave A Reply