Top 5 houten speelgoed

4

Toen ik nog geen kinderen had vond ik al dat houten speelgoed maar voor geitenwollensokken types, maar nu kom ik er eigenlijk steeds meer achter dat ik er af en toe ook eentje ben. Onze oudste (Tijn) gaat naar de kleuterklas op de Vrije school en Naut gaat daar nu naar de peuterspeelzaal. Ze hebben daar allerlei prachtige materialen en speelgoed, maar het is bijna allemaal van hout, plastic komt er niet in! We hebben natuurlijk niet voor deze school gekozen om het houten speelgoed, maar om de filosofie die ze uitdragen en de creativiteit die de kinderen daar kunnen ontwikkelen.

Maar beetje bij beetje ben ik stiekem zelf toch van het houten speelgoed gaan houden en ik merkte ook toen Naut 2 werd dat er allemaal dingen op zijn verjaardagslijstje stonden die van hout waren. Onze kinderen spelen er hartstikke leuk mee en uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat speelgoed van hout de fantasie heel erg stimuleert.

Hieronder een lijstje met 5 verschillende soorten houten speelgoed waar onze kinderen heel veel mee spelen. De vormenstoof en het houten telefoontje heeft Feline voor haar verjaardag gekregen en de telefoon neemt ze overal mee naartoe. Ze praat (brabbelt) er ook al in, dus dat is wel grappig om te zien. Tijn heeft nu als favoriet wel de wobbel, omdat hij daar zijn energie lekker in kwijt kan. Naut speelt heel veel met het theesetje en de regenbogen van Grimm. Het speelgoed is echt voor verschillende leeftijden, hoewel ze sommige dingen ook allemaal gebruiken. Feline zit soms ook al op de wobbel te wippen en Tijn speelt soms ook nog met het theesetje of de houten telefoon.

Onze top 5 van prachtig houten speelgoed:

 1. Grimms Regenboog
 2. Wobbel
 3. Vormenstoof Janod
 4. Houten telefoon Janod
 5. Houten theesetje Djeco

Houten speelgoed - Wobbel

Dit is onze top vijf op dit moment, maar misschien weet jij ook nog wel super leuk speelgoed voor kleine kinderen. Heb je een tip of opmerking, stuur dan hieronder een berichtje. Ik ben heel erg benieuwd waar jullie kindjes altijd mee spelen.

 

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

4 reacties

 1. Wij hebben een houten knikkerbaan thuis en de jongens zijn er gek op. De wobbel willen we misschien voor de verjaardag van mijn zoontje geven. Hij is alleen best prijzig!

  • Hoi Hanneke,

   Ja, de houten knikkerbaan blijft hier ook favoriet. Ik ben benieuwd of je de wobbel gekocht heb voor je zoontje of dat je toch voor iets anders bent gegaan!
   Groetjes Mama Challenge

 2. Hi sanne echt grappig hoeveel we met elkaar gemeen hebben haha dat hele werk verhaal had zo mijn verhaal kunnen zijn. Ook wil ik mijn kind naar de vrije school doen. Zou je daar eens iets over kunnen schrijven? Je ervaringen met de vrije school? Groeten

  • Hi Mia,
   Bedankt voor je leuke reactie! Ik zal binnenkort een blog schrijven over de vrije school. Dit stond al in de planning, dus leuk dat je het vraagt!
   Groetjes Sanne

Leave A Reply