Hoe laat gaan jouw kinderen naar bed?

0

 

Vroeger werd je in het weekend uit jezelf wakker en doordeweeks ging je wekker. Tegenwoordig wordt ik vaak wakker gemaakt door een van mijn drie kindjes. Tijn komt er vaak als eerste uit en komt dan nog even bij mij in bed liggen knuffelen. Om zeven uur zijn we eigenlijk standaard wel wakker. Doordeweeks is dit natuurlijk prima, want de kids moeten naar school. In het weekend zou het zo fijn zijn als kinderen ook weten wat uitslapen is.

De kids gaan doordeweeks naar school, papa en mama gaan werken en in het weekend worden er leuke dingen gedaan. Iedere dag is iedereen druk bezig. Wij hebben er dan ook voor gekozen om de kids standaard om zeven uur in bed te leggen. En dat betekent niet om zeven uur s avonds beginnen, nee dan liggen ze erin en gaan ze slapen.

Sommige mensen vinden dit misschien vroeg, maar ik denk na alle dingen die kinderen de hele dag meemaken dat het goed is dat ze lekker lang slapen.

Een hele fijne bijkomstigheid is dat papa en mama een lekkere lange avond hebben, zonder kids! 

 

Onze avondroutine:

Wij eten meestal rond half zes, zes uur en met kids gaat het eten meestal redelijk vlot. Eigenlijk zitten we een een half uur/drie kwartier aan tafel. Dit betekent dat we rond kwart over zes, half zeven klaar zijn. Meestal mogen ze dan nog heel even spelen en dan gaan we hup naar boven. 

Vaak gaan de kids nog even in bad en daarna is het pyjamas aan en voorlezen. Wij hebben ervoor gekozen om af te wisselen. De ene avond leg ik Tijn (4 jaar) in bed en papa doet dan Naut (2 jaar), de andere avons is het andersom. Feline (1 jaar) leggen we altijd als eerste in haar bedje. De jongens worden voorgelezen en daarna is er natuurlijk nog tijd voor kusjes en knuffels en dan gaan ze slapen. Uit bed komen doen ze eigenlijk niet, dus papa en mama kunnen dan uitgeblust op de bank gaan zitten…

Hoeveel slaap heeft je kind eigenlijk nodig? Op deze site kan je een tabel vinden waarin precies staat op welke leeftijd je kind een bepaalde aantal uren slaap nodig heeft

.

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply