Het hele jaar vakantie!

4

Wie had dat gedacht? Dat ik op mijn 31ste saai en burgerlijk in een stacaravan op een camping zou zitten? Elk weekend én elke vakantie…

Nou, 10 jaar geleden had ik je voor gek verklaard. Toen maakte ik mooie reizen, rende van hot naar her en was ik een twintiger die het druk had met het single leven.

Tja, dan leer je een man kennen, wil je je settelen, wil je een koophuis, wil je kinderen, wil je trouwen…Dan heb je alles wat je hartje begeert! Die hond die er eigenlijk bij hoort, gaat er nooit komen. Echt niet. Maar wat is dan de volgende stap? Een vierde kind? Uhhh nee, een caravan!

Even terug naar februari van dit jaar.

Al Netflix kijkend, was ik op mijn telefoon aan het Facebooken (ja, dat kan ik, ik ben een vrouw). Tot ik een stacaravan langs zag komen. Ik liet het voor de grap aan Harm (mijn man) zien en die was verbaasd. Hij had nooit gedacht dat ik dit zou willen en om eerlijk te zijn, verraste ik ook mezelf. Dezelfde avond een afspraak gemaakt en twee dagen later zijn we gaan kijken. Helaas was die caravan niets. Maar goed… Anderhalve week later (en heel wat nachtelijke uurtjes op Google) en drie campingbezoekjes verder hadden we opeens een caravan!

En guess what? Ik vind het heerlijk! De eerste keer dat we de kinderen meenamen om de caravan te laten zien, renden ze uit de auto direct de zandbak op het veldje in. Ze renden om de caravan en stoeiden in de tuin die zo’n 10 keer zo groot is als thuis.

We zijn de hele dag buiten, ook als het regent, want we hebben een heerlijke luifel. Je ziet de hele dag eekhoorntjes en konijntjes voorbij sprinten. De kinderen genieten ervan als er buiten een vuurtje wordt gestookt. Elke dag zijn ze vies van het spelen in de zandbak of bij het meer. Na het spelen in de modderkeuken zijn ze te smerig om aan te raken. De ruimte geeft rust en geeft de kinderen ook meer gelegenheid om tot (samen)spelen te komen.

Nee, het is niet altijd rozengeur en maneschijn, ook mijn drie schatjes vliegen elkaar regelmatig in de haren, halen mij soms het bloed onder de nagels vandaan of maken mij gillend gek…

Maar samengevat: een ‘vakantiehuisje’ is GENIETEN.

Inmiddels hebben we de stacaravan een half jaar en heeft Harm van alles omgegooid/verbouwd/veranderd/gemaakt. Ik ben van het delegeren, ik verzorg de lunch, doe de kinderen en ben opzichter. Heel regelmatig komen er mensen op bezoek, helpen met klussen of komen zelfs logeren. Voor de kinderen heerlijk, maar ook voor ons leuk en gezellig.

Mensen die mij kennen weten dat ik van mijn ‘saaie, burgerlijke’ leventje hou. Ik ben er niet alleen tevreden mee, ik geniet er ook echt van en wil niet anders. Ik hoef niet meer naar de andere kant van de wereld, ik heb rust gevonden en vind het heerlijk om mijn kinderen (en Harm) zo te zien genieten van de natuur en de buitenlucht.

Gisteren zei ik tegen Harm: we hebben eigenlijk het hele jaar door vakantie. Soms moeten we tussendoor even werken of naar school, maar het voelt écht als vakantie. Tegelijkertijd voelt het ook als ons tweede thuis. En wat is het fijn om op twee plekken thuis te zijn!

Liefs,

Esther

Misschien ook leuk om te lezen:

 

 

Share.

About Author

Esther Hanemaaijer werkt als leerkracht op een cluster 4 school. Ze heeft drie kinderen met haar man Harm.

4 reacties

 1. Wij hebben acht jaar lang genoten van een oude stacaravan in het midden van het land. Drie kwartier rijden. Midden in de bossen. Onze drie kinderen hebben er vanaf hun hele peuter en kleutertijd vele weekenden en ALLE vakanties heerlijk gespeeld geleefd en zijn er groter gegroeid. Zo eenvoudig, instappen en voor je het weet ben je weer op je vertrouwde heerlijk ruikende plek. Geen toestanden met buitenlandse-wat-moet-ik-allemaal-meenemen-vakanties. Kinderen kennen al snel de weg naar de pingpongtafel en kunnen zelfstandig spelen. De seizoenen en kinderbingo en het jaarlijkse zomerfeest op de camping staan hoog op de fijne herinneringenlijst. Totdat ook onze jongste naar de lagere school ging en de weekenden steeds vaker een andere invulling kregen en ze andere zomervakantie wensen kregen.. Toen hebben we hem

 2. (vervolg) weggedaan (inmiddels dertig jaar oud, toch nog “statiegeld” voor gekregen).

  Dus, lieve jonge ouders: Wacht niet te lang met beslissen, want je kinderen groeien zo weer uit je heerlijk burgelijke – wifi overbodige- stacaravan.

 3. Reumaatje2003 on

  Lieve Esther,

  Wat jullie hebben is niet saai en burgelijk maar iets moois waar je zolang mogelijk van moet genieten!
  En het maakt niet uit waar je zit, als jij en je gezin het maar leuk hebben.
  Geniet maar lekker van jullie kinderen; ze gaan al gauw de hele dag naar school en het gaat al snel genoeg en dat ze hun eigen weg gaan…..
  Wij zoeken nu vanwege onze kinderen in het buitenland een eigen plekje, want dat heen en weer gesjouw met spullen wordt je ook een beetje zat.
  Hopelijk vinden we ook ons 2e huisje in de buurt van de kinderen!

Leave A Reply