Havermoutkoekjes

2

Zelf havermoutkoekjes maken is hartstikke makkelijk en leuk om samen met de kids te doen. Met dit recept heb je binnen een half uur heerlijke gezonde havermoutkoekjes op tafel staan. Het recept is voor ongeveer 10 koekjes.

Benodigdheden:

  • Een oven
  • Een ovenrooster
  • Bakpapier
  • Een mes
  • Een snijplankje

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  •  20 gram kokosolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Je prakt de bananen en mengt ze met de havermout.
  3. Daarna smelt je de kokosolie en dit meng je door het havermoutdeeg.
  4. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier en leg de koekjes hierop. Let erop dat er genoeg ruimte zit tussen de koekjes.
  5. Bak de havermoutkoekjes 10-15 minuten op 180 graden in de oven.

 

Dit zijn de koekjes met alleen de basisingediënten, maar je kan er naar eigen smaak natuurlijk nog dingen aan toevoegen zoals: hazelnoten, gedroogde vijgen, pistachenootjes, rozijnen of natuurlijk stukjes chocola.

Eet smakelijk!

handtekening Sanne

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

2 reacties

    • Mama Challenge

      Hoi Lie,
      Leuk dat je de koekjes gaat maken. Ik gebruik altijd de Biologische kokosolie van de Albert Heyn. Voor 1 liter betaal je dan 6,99. Ik vind die heel prettig en het is een grote pot, maar ik denk dat een ander soort kokosolie ook prima is hoor. Heel veel succes!

Leave A Reply