Week Challenge #5: Het einde van de complimenten Challenge?

0

Aan het einde van het jaar denk je natuurlijk iets meer na over wat je volgend jaar misschien wel anders of beter wil doen. Echt een stukje bewustwording. Ik heb dit natuurlijk ook gedaan en zo is de Complimenten Challenge ontstaan. Ik heb het gevoel dat ik best vaak een complimentje in mijn hoofd heb, maar ik ze niet altijd naar diegene uitspreek. 

De afgelopen week heb ik bewust nagedacht over complimenten en hoe je die allemaal kan geven. Voor mij is het altijd heel makkelijk om de kinderen complimentjes te geven, want ze zijn dagelijks veel om je heen. Je ziet bij kinderen ook gelijk het resultaat als je ze een complimentje geeft. Volwassenen vinden het vaak toch wat lastiger om een complimentje aan te nemen of ze praten er een beetje overheen. Toch heb ik dit ook gedaan. Ik heb mijn vriend complimentjes gegeven, wat af en toe ook best fijn is. Ik merkte ook dat als ik zelf complimentjes uitdeelde dat je het dan ook terug krijgt.

Van mijn moeder kreeg ik een prachtig compliment over hoe ik het allemaal doe in het leven en hoe trots ze op me is . Een vriendinnetje heeft mij een lieve kaart gestuurd met een mooie boodschap erop. Naut was op stap geweest met Oma en had dit mooie doosje voor me meegenomen. Er zit een kaarsje in en er staat een mooie boodschap op geschreven. Echt heel lief.

sprinkled with love

 

Van de mensen die meededen aan mijn Challenge heb ik ook leuke berichtjes gekregen over wat ze allemaal hebben gedaan.

  • Margot heeft in huis allemaal briefjes voor haar vriend achtergelaten met lieve complimentjes erop. Dit deed ze vroeger vaker, maar op een gegeven was ze hier toch mee gestopt. Door de complimenten Challenge heeft ze dit weer opgepakt.
  • Samantha heeft een kaartje gestuurd naar een vriendin met een lief complimentje erop.
  • Stefanie geeft haar kindjes iedere avond een complimentje voor ze gaat slapen. Volgens mij deed ze dit al regelmatig, maar in de Complimenten Challenge week ben je er misschien toch nog bewuster mee bezig geweest.
  • Marjolein stuurde me een mailtje dat ze haar moeder een hele mooie bos bloemen heeft gegeven om haar te bedanken dat ze iedere week op haar kinderen past.
  • Tineke heeft haar man op zijn werk verrast met een heerlijke lunch en hem bedankt voor de pittige periode die ze samen hebben gehad, maar waar hij haar zo goed doorheen heeft geholpen.

De conclusie voor mij is dat dit een mooie Challenge was om zo aan het einde van het jaar te doen, maar dat het eigenlijk zonde is om met deze Challenge te stoppen. Ok, misschien ga je niet iedere dag iemand bewust een complimentje geven, maar al is het maar 1 keer in de week. Dat je er bewust mee bezig bent is denk ik al hartstikke fijn. Ik denk dat de wereld om je heen een stukje mooier en gezelliger wordt als je complimentjes uitdeelt aan de mensen die je liefhebt en vergeet vooral jezelf natuurlijk niet!

 

handtekening Sanne

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply