Een echte of een nep kerstboom?

1

Sinterklaas is al drie dagen weer terug naar Spanje en dus wordt het toch wel de hoogste tijd om een kerstboom te gaan halen. Neem je een echte boom of kies je toch liever voor een kunstkerstboom?

Mijn oma had altijd een kunstkerstboom staan en die zag er altijd prachtig uit. Het was een mooie nepper en er hingen prachtige ballen in. Een kunstboom haal je zo uit je schuur en heb je vaak binnen een kwartiertje opgezet. De vorm van een kunstkerstboom is ook vaak perfect.

Toch mis ik altijd iets als ik zo’n nep kerstboom zie. Ik hou zelf  meer van een echte kerstboom. Bij een echte boom vind je niet altijd een mooi exemplaar, vooral wanneer je op het laatste moment nog een boom gaat halen, dan heb je toch wel kans op een kneusje. Ga dus op tijd een boom halen! Wat ik ook heerlijk vind aan een echte kerstboom is de geur van de dennennaalden. Dat is echt de geur van december en van gezelligheid. Ja ok, die dennennaalden vallen wel uit en je moet wat vaker stofzuigen, maar dat heb ik er dubbel en dwars voor over.

Wij hebben vandaag onze echte kerstboom gehaald en met drie kinderen is dat toch best een uitdaging. Het uitzoeken gaat opzich altijd wel goed, hoewel ik het wel altijd lastig vind om in te schatten hoe groot die boom nou echt is. De afgelopen jaren hebben we best vaak een boom gekocht waarvan we dachten dat hij helemaal niet zo groot was, maar toen hij eenmaal in de woonkamer stond bleek hij toch wel huge! Dit jaar zijn we voor een boom gegaan die op locatie kleiner leek en daarom nu precies goed past in de woonkamer..

kerstboom

Dit is het plekje waar de kerstboom staat. Om de pot komt nog mooie versiering.

Het vervoer van zo’n boom is ook altijd een gedoe, vooral als er al drie kids op de achterbank zitten. Wij halen altijd een kerstboom hier vlakbij, maar het is te ver om te lopen. Het wordt dus altijd even proppen en vaak moet de achterklep open blijven zodat toch de hele boom erin past, maar ach uiteindelijk heeft dit ook weer z’n charme.

Eenmaal thuis hebben wij een prachtige kerstmannen standaard waar de boom in gaat en dan gaat het versieren beginnen. Wij hebben allerlei soorten kerstballen en we maken er dan ook echt een bonte kerstboom van. Ieder jaar kopen we er weer wat bijzondere ballen bij en zo heb je aan elk jaar een mooie herinnering. Vorig jaar heb ik drie kleine ijsbeertjes gekocht, omdat ik drie schatten van kinderen heb. Zo verzamel je ieder jaar er weer wat moois bij. In dit kerstballen artikel staan allerlei alternatieve kerstballen die ik dit jaar online voor jullie heb gevonden.

kerstboom

Dit is een van de aanwinsten van dit jaar, een echt Kaketoe kerstbal!

 Vijf tips

1. Denk van tevoren even na of je een boom met of zonder kluit wil kopen. Een boom met kluit kan je eventueel daarna leuk in je tuin planten en volgend jaar weer hergebruiken.

2. Hou je meer van dennengeur of wil je liever naaldbehoud? De groene spar heeft de heerlijkste dennengeur, maar de naalden vallen wel sneller uit. Wil je liever dat de dennennaalden langer blijven zitten ga dan bijvoorbeeld voor een Nordmann.

3, Check of het een ‘verse’ boom is. Wanneer je de juiste boom hebt gevonden schud er dan even aan. Vallen er gelijk al heel veel naalden uit, dan is de boom niet vers.

4. Zet de kerstboom altijd zo ver mogelijk van een warmtebron vandaan. Zo blijft je boom langer mooi.

5. Ga je voor gemak dan kan je tegenwoordig ook een boom online uitzoeken en thuis laten bezorgen. Het is natuurlijk via internet wel lastiger inschatten hoe de boom er in het echt uit gaat zien.

Ben je benieuwd hoe mijn boom er dit jaar uitziet? Check dan mijn foto op Instagram!

 

handtekening Sanne

 

 

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

1 reactie

  1. Avatar
    nicole orriens on

    Wij hebben een nepperd. En dat kun je goed zien. Maar dat kan me niet schelen. Hij is goedkoop, makkelijk en verliest geen naalden : )

Leave A Reply