Wanneer je het met andere ouders over zwemmen en zwemles hebt, krijg je vaak horrorverhalen te horen. Kinderen die niet met hun hoofd onder water durven, niet door ‘het gat’ durven te zwemmen of die überhaupt van ellende niet meer willen zwemmen. Tijn zat eerst ook op een reguliere zwemles en dit ging ook niet heel erg lekker. Hij wilde er niet naartoe, durfde niet met zijn hoofd onder water en kwam dus geen steek verder. Tja wat moet je dan…
Tijn ging een tijdje geleden bij een vriendje spelen en toen ging het over zwemles. Zijn moeder vertelde toen waar haar kindje op zwemles had gezeten en hoe het daar in zijn werk ging. Het heette EasySwim en het klonk geweldig. Ik heb Tijn gelijk ingeschreven en sinds een maand zwemt hij hier met heel veel plezier!
Hoe gaat dat zwemmen via de EasySwim methode?
Meteen in het diepe met het EasySwim drijfpak
Ze kiezen er bewust voor om direct in diep water te starten. Voor een optimale veiligheid maken ze hierbij gebruik van het EasySwim drijfpak. De kinderen voelen zich hier veiliger door en ze hebben de volledige bewegingsvrijheid. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van het watergevoel. Dit pakje is echt ideaal en als je zelf gaat zwemmen in het weekend ben je ook van die ellendige bandjes af

Kleine groepjes
Tijn zit in een groepje van acht kinderen en dat is hartstikke fijn. De kinderen zijn allemaal gelijktijdig gestart en ze werken met armbandjes. De armbandjes geven het niveau aan van het kind. De kinderen gaan niet allemaal gelijktijdig naar het volgende niveau. Ze lijkenecht specifiek naar je kind en wat je kind allemaal aankan.

Hoge betrokkenheid van de kinderen
Kinderen die betrokken zijn, zijn ook sneller gemotiveerd. Ze doen dus allerlei leuke activiteiten om de intrinsieke motivatie van de kinderen te stimuleren. Je zwemt twee keer in de week een uur. Hierdoor zit je kind er veel meer in, dan als je maar 1x in de week driekwartier gaat zwemmen.
Wat vind ik ervan?
De eerste les vond ik het best wel even spannend, want ze gaan er gelijk vol in. Ik was wel benieuwd hoe Tijn daar op zou reageren, maar het gaat hier zo goed. In de maand dat hij bij EasySwim zwemt heeft hij al zoveel geleerd. Van de week gooide de juf hem gewoon met een salto achterover het zwembad in en hij vond het prachtig. Bij zijn vorige zwemles had hij dat nooit gedurfd. Voor mijzelf is het wel even een grote investering om twee keer in de week bij zwemles te zitten, maar aan de andere kant ben je er dan ook weer sneller klaar mee. Ik kan iedereen deze methode echt aanbevelen, omdat ik gewoon heb gezien wat het met je kindje doet.
10 reacties
Klinkt goed! Ik moet me binnenkort ook maar eens gaan verdiepen in zwemles, onze dochter wordt on november 5 en dan wil ik gaan starten.
Ik zou het ook spannend vinden, maar ik kan me wel voorstellen dat dit goed werkt!
ons oudste mannetje is 3 jaar dus nog wat te jong om te gaan zwemmen. Maar dit is zeker iets om te onthouden!
Het zit misschien toch in de naam, bij mijn Tijn ging het ook niet allemaal soepel in het begin. Hij zit nu ook bij een zwemschool met kleine groepjes, ideaal! En het ging echt opeens goed. Wel 1 keer per week, maar hij heeft ze A! Yes!
Dus dat gaat vast ook helemaal goedkomen met jouw Tijn!
Klinkt erg goed! Wij zijn nog aan kijken naar babyzwemmen haha
Wat een bijzonder systeem om gelijk het diepe water in te gaan. Dat doen ze bij ons niet. Fijn dat de zwemlessen goed gaan met je zoontje.
Wat een leuk alternatief voor de gewone zwemles. Het Gat herinner ik me inderdaad ook nog wel : )
Klinkt goed, mijn meisje begint na de zomer met zwemles op deze methode
Klinkt goed! Kan me overigens niet herinneren dat er vroeger vanaf de kant werd geschreeuwd. Onze badjuf zwom ook gewoon mee geloof ik.
Goed artikel. Ons dochtertje zwemt ook bij een zwemschool waar de groepjes heel klein zijn. Het water anders is (de man gaat altijd mee, dus ik omschrijf het waarschijnlijk niet zo helder zoals hij het zou doen): minder chloor en meer mineralen en de begeleiding extreem goed. Inmiddels heeft ze haar A-diploma gehaald en gaat ze nu door voor B. Het kost wat meer, maar het is zó goed. Met name voor het welzijn van ons dochtertje. Rustige, goede begeleiding brengt je zo ver.