Droomhuis gezocht

1

Droomhuis gezocht

Sinds een aantal jaar is struinen op Funda een van mijn favoriete bezigheden. Ik heb altijd al gedroomd van een vrijstaand huis, met een grote lap grond erom heen. Tja wie niet. Nu ik drie kinderen heb wordt het verlangen naar zo’n droomhuis nog groter. Ik zie het al helemaal voor me dat ik op ons prachtig aangelegde terras wat zit te drinken. Ik zie de kinderen in de tuin ravotten, springen op de grote trampoline of spelen in de boomhut. De boomhut die papa zelf gebouwd heeft uiteraard. Prachtige dromen, maar dan de werkelijkheid…

Bijna drie jaar geleden zijn we gaan wonen in het huis waar ik vanaf mijn 12e ben opgegroeid. Gewoon een rijtjeshuis in een kindvriendelijk buurtje in Delft. Hiervoor woonden Gijs en ik samen in een drie kamer appartementje in Rijswijk. Toen ik zwanger was van mijn oudste Tijn, begon het te kriebelen, we moesten groter wonen. Mijn moeder wilde op dat moment haar huis verkopen en het leek ons dan ook ideaal om dat huis te kopen. Het was een goede deal en in het is in Delft (wat voor mij erg belangrijk was). Nu, twee en een half jaar later en nog 2 schatten van kinderen erbij voelt dit huis ook alweer te klein en begint het weer te kriebelen.

Iedere ochtend wanneer ik nog in bed lig open ik mijn Funda app en speur ik de nieuwe huizen in Delft en omgeving af. Zit er wat bij voor ons, is het groot genoeg en de belangrijkste vraag natuurlijk, is het binnen ons budget?

Vorige week zijn we gaan kijken naar een hoekhuis met een veel grotere tuin. Toen we daar rondliepen voelde het toch allemaal klein aan en hadden we veel op en aanmerkingen. Terwijl het op de foto’s toch o, zo prachtig leek.

Dan kom je thuis en dan staat het buurtvriendinnetje van je oudste zoontje al te wachten, je moeder komt aanlopen, omdat ze met dit lekkere weer de hond wel wil uitlaten, de badkamers en de wc zijn afgelopen jaar vernieuwd en zien er piekfijn uit. Eigenlijk is het hier ook best wel fijn. Wil ik eigenlijk wel verhuizen? Of is dromen van een droomhuis eigenlijk ook wel fijn?

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

1 reactie

Leave A Reply