Domaine Les Forges – Le Bois Senis

0

Op vakantie gaan met kleine kinderen blijft toch altijd een grote uitdaging. Er is zoveel waar je rekening mee moet houden. Gelukkig hadden wij dit jaar een top plek!

Domaine Les Forges is een kleinschalig en luxe vakantiepark. Vier jaar geleden zijn we hier ook al eens geweest. En dit jaar leek het ons leuk om nog eens terug te keren. Het park ligt in de regio Poitou Charentes op ongeveer 8 uur rijden van Nederland.

De huisjes zijn ruim opgezet en hebben een hele grote afgesloten tuin, waar je kinderen heerlijk kunnen spelen. Wij zetten altijd een klein badje op in de tuin, zodat de kindjes daar lekker kunnen afkoelen. Je hebt heel veel privacy bij je huisje omdat er een grote haag omheen staat en ieder huisje heeft een barbecue. Heerlijk om ‘s avonds op je overdekte terras nog een wijntje te drinken en na te genieten van je dag.

Het park is autovrij, dus je kinderen kunnen er lekker rondlopen. In het midden van het vakantiepark is een zwembad met een klein kinderbadje. Het zwembad is afgesloten door een hek met een kinderslot, dus kleine kinderen kunnen niet zomaar het water inlopen. Bij het zwembad is ook nog een klein speeltuintje.

Foto: Knutselen tijdens het animatieprogramma

Omgeving:

Het vakantiepark ligt aan een 27 holes golfbaan, dus als je van golfen houdt zit je hier goed. In de omgeving is ook genoeg te doen, maar reken er op dat je voor veel uitstapjes wel een half uur tot een uur in de auto zit. Dat soort afstanden zijn in Frankrijk niet ongebruikelijk. Op 5 minuten afstand met de auto bevindt zich Le Mouton Village. Ze hebben hier wel 20 verschillende soorten schapen en wat andere dieren. Er zijn ook activiteiten, zoals schapen scheren en lammetjes melk geven. Het park is erg mooi opgezet en je kan er heerlijk een ochtend wandelen door de prachtige natuur. In Marais Boisevin hebben wij een bootje gehuurd en zijn gaan varen. Ze noemen deze plek het Venetië van Frankrijk en het was echt heel leuk. Breng met je kids ook een bezoekje aan het mooiste pretpark van Europa, Puy Du Fou. Wij zij hier al meerdere keren geweest en vooral met kids vanaf 4 à 5 jaar is dit een absolute must see. Ook is het pretpark Futuroscope in de buurt. Wij hebben dit park niet bezocht, maar als je kinderen wat ouder zijn dan schijnt dit ook echt een aanrader te zijn.

Marais Boisevin

Foto: bootje varen in het Marais Boisevin

 

Voordelen:

  • Grote huisjes met 2 of drie slaapkamers en 2 badkamers.
  • Rustig park, waar je heerlijk kunt genieten
  • Barbecue bij je huisje
  • Bedden zijn al opgemaakt bij aankomst
  • Nederlandse beheerders en animatiepersoneel
  • Broodjesservice op het park 

 

Nadelen:

  • Het strand is wat verder rijden
  • Weinig leuke restaurantjes in de buurt
  • Leuk voor kinderen tot ongeveer 12 jaar, daarna wordt het misschien te saai voor ze

 

Je kunt altijd even een kijkje nemen op de site om te zien of dit misschien een leuke vakantiebestemming is voor jouw gezin!

 

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply