Het tweede kindje van Naomi werd stil geboren.

0

Al voor dat we gingen trouwen had ik de wens om zwanger te worden en was ik dus al een poosje gestopt met de pil, maar ik werd maar niet zwanger. Na het huwelijk heb ik de kinderwens maar op de lange baan gezet en ja hoor in Januari 2016 was ik zwanger. Na 7 testen kon ik het pas echt geloven!

trouwen naomiOnze eerste dochter

Op 4 september is Guusje Maria Jessi Roelien geboren. Guusje is vernoemd naar mijn schoonvader Guustaaf en mijn inmiddels overleden opa Augustinus, dit omdat deze mannen voor ons beide veel betekenen en ze hebben beide de bijnaam Guusje.

Guusje was een dysmatuur baby wat betekend dat ze te klein was en te weinig woog voor de zwangerschapsduur van 37,5 week zwangerschap. Ze was namelijk 43 cm en 2176 gram, maar nu na 15,5 maand is ze nog steeds klein voor haar leeftijd. Ze is nu 73 cm en 9050 gram.

 

Guusje

Opnieuw zwanger

Na 8 maanden kwam ik er achter dat ik opnieuw zwanger was. Dit was vooral voor mij even schrikken en ik moest wennen aan het feit dat ik dec/jan opeens met een dreumes en een baby in huis zou zitten. Beetje bij beetje wende ik aan het idee. Langzaam aan ging ik ook van dit kindje houden zoals ik dat bij Guusje deed.

Op 1 augustus kwamen we er achter dat we weer ouders werden van een meisje.

Zowel mijn eerste als mijn tweede zwangerschap gingen moeizaam. Ik had veel harde buiken al vroeg in de zwangerschap, erge vermoeidheid i.v.m. te laag Vitamine B12 te kort en zo nog wel wat dingen. Ik moest al snel minder werken. Bij de deze zwangerschap ben ik uiteindelijk ook eerder gestopt met werken eind oktober, begin november.

In de eerste weken van november maakte ik samen met Robbert de babykamer klaar. Ik had alle kleertjes van Guusje gewassen en weer alles mooi in de kast gehangen. Nu was het maar wachten tot ons klein meisje zou komen.

Helaas liep dit anders dan we in gedachten hadden. Op een gegeven moment voelde ik haar niet meer en  ben ik op eigen verzoek naar de het ziekenhuis gegaan. In het ziekenhuis bleek dat de baby in mijn buik was overleden.

Na wat gesprekken zijn we naar huis gegaan. Twee dagen moesten we terugkomen in het Ziekenhuis en op vrijdag 17 november 2017 is onze dochter Saar ‘Stil’ geboren via een keizersnede.

Saar

Liefs Naomi

Share.

About Author

Hoi, ik ben Naomi en ik ben begonnen met bloggen omdat ik het leuk vind om te schrijven over moeder zijn van een dreumes, dingen die ik tegen kom – zowel goed als minder goed-, maar vooral ook hoe is het om een moeder te zijn van een dochter die er niet meer is. Mijn eigen blog is www.mamavanguusjeensaar.nl

Leave A Reply