Een cadeautje voor je toekomstige zelf!

9

 

Dit is het verhaal van een meisje dat met het gezin op vakantie ging. Samen met haar moeder was ze haar koffer aan het inpakken, maar wat haar moeder ook deed was de lakens van haar bed wassen en het netjes op maken. Toen ze in de auto stapten om te vertrekken vroeg het meisje aan haar moeder waarom ze het bed zo netjes had achtergelaten, er zou tòch niemand in het bed gaan slapen want ze gingen op vakantie. Zouden er soms gasten in hun huis komen? Het antwoord dat ze kreeg van haar moeder verraste haar:

Dat is een cadeautje voor mijn toekomstige zelf. Als je dan thuis komt van vakantie en na een lange reis hartstikke moe bent, kom je in je slaapkamer waar het allemaal netjes is en je bed mooi is opgemaakt. Dat is natuurlijk veel fijner thuis komen dan in een rommelige kamer.

Het meisje was die uitspraak van haar moeder nooit vergeten en probeerde dit naarmate ze opgroeide in haar eigen leven ook te doen, rekening houden met haar toekomstige zelf.

Ik las dit verhaal een tijdje terug ergens (ik geloof in de Libelle bij mijn moeder thuis) en probeer mezelf er sindsdien af en toe aan te herinneren hoe fijn het is als iemand iets voor je doet, zelfs als je die ‘iemand’ zelf bent.

Dingen verslonzen nu eenmaal snel als je een druk leven hebt. Zeker als er drie jonge kinderen om je heen rennen de hele dag vergeet je soms dat jijzelf er ook nog bent. Door af en toe een cadeautje te geven aan mijn toekomstige zelf maak ik voor mezelf het leven een stukje leuker en creëer ik kleine onverwachte geluksmomentjes voor mezelf.

Het is ook echt iets van mezelf, mijn vriend weet niet eens dat ik het doe. Nou ja, tot voor kort dan. Ik maak mijn bed eigenlijk nooit echt op, maar laatst heb ik het wel eens een paar keer gedaan. Gijs was gelijk verbaasd. Hij kwam thuis en zei: Waarom heb je het bed nou opgemaakt?”. Glimlachend zei ik: “Een cadeautje aan mijn toekomstige zelf”. Hij moest hier wel om lachen en vond het eigenlijk ook wel een leuk idee. Misschien gaat hij het straks ook wel doen? 😉

Ik vind het gewoon een mooie gedachte, een klein beetje rekening houden met de ‘jij’ van over een paar weken, dagen of zelf uurtjes en dat hoeven echt geen grote dingen te zijn, een klein gebaar is al genoeg. Misschien vind jij het ook leuk om eens te proberen. Laat eens een klein ‘cadeautje’ achter voor je toekomstige zelf en je zult merken dat je er echt gelukkig van wordt.

 

ZOMAAR WAT IDEETJES:

  • Schrijf eens een kaartje aan jezelf en doe hem in een tas die je niet zo vaak gebruikt. Dit kaartje kom je dan later weer tegen en dan is het toch even een leuk momentje om te lezen.
  • Bestel bij bol.com iets wat je leuk vindt en kies bij het afrekenen een afleverdatum in de toekomst, bijvoorbeeld over twee weken. Tegen de tijd dat je het pakketje krijgt, ben je al lang vergeten dat je het besteld had en voelt het dus echt alsof je een cadeautje krijgt.
  • Verstop eens een briefje van 10 of 20 euro in een doosje of laatje. Als je dit maanden later weer vindt ben je er ècht blij mee  in plaats van dat je ergens een tientje gaat pinnen.
  • Voordat je op vakantie gaat koop je een mooi boek wat je graag wil lezen en wanneer ze bij de boekhandel vragen of het een cadeautje is zeg je gewoon JA! Het boek wordt dan mooi ingepakt en als je dan op vakantie je koffer uitpakt vind je dit mooie cadeautje voor jezelf.

 

Eigenlijk is het gewoon een soort ‘jezelf verwennen 2.0’. Een cadeautje kopen voor jezelf is al leuk, maar een ‘onverwacht’ cadeautje klaarleggen voor je toekomstige zelf is nog véél leuker!

Hebben jullie nog ideeën voor cadeautjes voor je toekomstige zelf? Laat ze dan achter in de comments!

 

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

9 reacties

  1. Een toekomstig cadeautje aan/van je partner: sinds we weer met de hand afwassen werd het gewoonte bij ons om de vaat van gister in de loop van de volgende ochtend af te wassen. Met frisse moed starten is lekker makkelijk maar het is eerst altijd rommelig als je Sochtends in de keuken komt. Commentaar leveren hielp niet veel want afwassen is de taak van mijn man en die doet dat op zijn manier. Nu hebben we onlangs een deal gesloten waarbij je over en weer een wens mag doen. Ik kook nu vaker zijn lievelingsgerechten en hij zorgt voor een opgeruimd aanrecht. Heerlijk om zo Sochtends de gordijnen open te doen!

  2. Ik weet niet of dit ook valt onder een cadeautje voor jezelf, maar ik heb mezelf en mijn gezin aangeleerd om bij het inruimen van de vaatwasser alles alvast netjes te sorteren. Dus, messen bij de messen, lepels bij de lepels, grote en kleine borden bij elkaar. Het is een kleine moeite en bij het uitruimen van de vaatwasser ben je er blij mee, want dan zet je alles veel sneller in de kast. Ook een soort cadeautje toch?

  3. Als de kleine jongen naar bed is bedenk ik me, waar zou ik morgen blij mee zijn als ik het nu gedaan zou hebben. Werkt bijna altijd, een klein klusje is zo gedaan en scheelt morgen ?

  4. ik zorg er altijd voor dat als ik naar bed ga alles opgeruimd is en de vaatwasser ingesteld staat. zo sta ik smorgens in een opgeruimd huis op. ik heb adhd en zodra er een rommel in mijn huis is (lees:er staat een kopje op de tafel) raak ik gestresst. en dat heeft ook weer zijn weerslag op de rest van het gezin.. nu papa nog aan het opruimen krijgen hihi

Leave A Reply