Wat je absoluut NIET moet kopen voor je baby uitzet

0

Wanneer je voor het eerst zwanger bent komt er van alles op je af. Je wil natuurlijk alleen het beste van het beste voor je kindje en je struint dan ook het hele internet af over wat je allemaal nodig hebt voor je baby uitzet. Van de kraamzorg en in heel veel babywinkels kan je ook baby uitzetlijsten krijgen. Ik heb ze allemaal gecheckt en bij Tijn, onze oudste, hebben we daadwerkelijk ook alles gekocht. Uiteindelijk kom je erachter dat het ook met veel minder spullen had gekund. Sommige spullen hebben wij namelijk niet of nauwelijks gebruikt.

Bij Naut en Feline heb ik dan ook veel minder aangeschaft voor de baby uitzet, deels omdat we natuurlijk nog veel van Tijn hadden, maar ook omdat je sommige dingen dus echt NIET nodig hebt.

Hieronder mijn lijstje met dingen die we wel gekocht hebben maar niet gebruikt hebben.

Flessenwarmer

Ik wilde borstvoeding gaan geven, maar het leek mij toch wel heel handig voor als dit niet zou lukken dat ik dan alvast een flessenwarmer zou hebben. We hebben toen echt een prijzige van Philips gekocht omdat deze dan heel erg snel zou zijn. Je kon hier zelfs ook babyhapjes in opwarmen. Uiteindelijk heb ik bijna 6 maanden borstvoeding gegeven en daarna kreeg hij gewoon opvolgmelk. Dit maakt ik gewoon door wat water te koken of water in de magnetron warm te maken en daarna het melkpoeder erbij te doen. Totaal geen flessenwarmer nodig gehad.

Magnetron sterilisator

Dit kochten wij tegelijk met de flessenwarmer. Een supermooi ding en we wilden dan alles van één merk, zodat alles in dezelfde stijl zou zijn. We hadden hem al ver vantevoren gekocht. Uiteindelijk heb ik dus lang borstvoeding gegeven en de kraamhulp gaf eigenlijk gelijk al aan dat je dit totaal niet nodig hebt. We wasten de flesjes gewoon met heet water af en af en toe kookte ik ze uit in een pannetje. 

Allerlei soorten flessen

Toen we zo lekker aan het shoppen waren hebben we ook zo’n startkit gekocht met allerlei flesjes een een flesborstel erbij. De flesborstel heb ik later wel veel gebruikt, maar de flesjes hebben bijna een jaar in de kast gestaan. En toen ik eenmaal overging van borstvoeding naar flesvoeding, waren de spenen uit de starterskit allemaal te klein. Dit waren allemaal flesspenen voor pasgeboren kindjes. Ik zou nu gewoon zorgen dat je 1 flesje in huis hebt en dan kan je even kijken of je kind er goed uit drinkt en dan kan je man, vader of moeder er altijd nog wat bij kopen. Mijn dochter dronk namelijk alleen maar goed uit difrax flessen. 

Schoentjes

Als je in de winkels en op internet naar babykleertjes aan het speuren bent kom je ook heel vaak schattige babyschoentjes tegen. Ze zien er echt zo leuk uit, maar om ze voor een baby te kopen is zo zonde. Je baby kan toch nog niet lopen en van die strakke schoentjes om hun voetjes is eigenlijk best zielig. Als je toch, in de winter bijvoorbeeld, iets om hun voetjes heen wilt verkopen ze ook echt leuke slofjes of echt zachte schoentjes. 

Badcapes

Ik had echt drie of vier van die badcapes, maar uiteindelijk heb ik ze pas gebruikt toen Tijn 1 was en we op vakantie waren in Frankrijk. Als we dan lekker gezwommen hadden kon hij zo’n badcape heerlijk om zich heen.

Thuis gebruikte ik alleen maar hydrofielluiers/doeken en voor het douchen die mooie grote van 120×120 cm.

Dit zijn mijn tips en ervaringen, maar misschien hebben jullie het wel heel anders ervaren. Laat hieronder een berichtje achter als je zelf nog een DON’T hebt qua baby uitzet of misschien wel een super goede tip!

Misschien vind je dit ook wel leuk:

*Baby must haves, mijn top 5!

*Hoe laat gaan jouw kinderen naar bed?

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply