Terug in de tijd bij het Archeon

0

Terug in de tijd gaan dat kan niemand, maar bij het Archeon krijg je een goed beeld van hoe het vroeger was. Gijs en ik hadden besloten om samen een dagje met Tijn op pad te gaan. Tijn is heel erg geïnteresseerd in ridders en Eomeinen, dus vandaar de keuze om naar het Archeon te gaan.

Als je binnenkomt kan je een film bekijken, deze vond ik zelf niet heel geschikt voor de wat kleinere kinderen. Tijn is 5 jaar. Daarna kan je zelf door het park lopen. Het Archeon is opgedeeld in verschillende tijdperken, namelijk de prehistorie, de Middeleeuwen en de Romeinse Tijd.

Ieder deel is eigenlijk een dorpje waar je doorheen kan lopen. Er staan allerlei huisjes en in sommige huisjes zijn ook mensen van het Archeon die doen of ze daar wonen. Ze zitten helemaal in hun rol en vertellen over hun dagelijkse bezigheden. Zo heb je bijvoorbeeld: de bakker, de smit, de leerlooier etc. In de Romeinse tijd heb je ook een badhuis wat je kan bekijken en er is zelfs een arena gebouwd.

Op het park zijn verschillende dingen die je als kind kan doen, je hebt hier voor sommige dingen wel een activiteitenpas voor nodig. Je kan leren zwaardvechten en boogschieten. Met de activiteitenpas kan je een broodje boven een vuur roosteren, armbandje maken, Fibula maken en aan het eind van de arenashow krijg je een Romeinse helm mee. Tijn vond de activiteiten erg leuk om te doen! Zonder deze activiteiten was het park wel wat saaier geweest, want veel huisjes lijken wel op elkaar.

In het midden van het park is een mooie speeltuin. Rondom de speeltuin zijn verschillende eetgelegenheden, dus je kan eerst even wat lekkers te eten halen en daarna kunnen de kids lekker spelen terwijl papa en mama van het zonnetje kunnen genieten.

Toen wij het park bezochten waren het de Romeinse dagen. Er stonden allemaal tenten met Romeinen en speciale Romeinse voorwerpen. Ook konden de kids echt Romeinse outfits (incl. helm) aan en met een Romein op de foto. Tijn vond dit echt super gaaf! De romeinse dagen zijn niet het hele jaar door. Het Archeon heeft verschillende activiteiten en shows en op de website van het Archeon kan je precies kijken welke activiteiten er op welke data zijn.

 

Hier nog wat tips voor andere leuke uitjes met kids:

 

 

 

 

Share.

About Author

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply