Appels plukken in de Olmenhorst

0

Dit weekend zou het lekker weer worden en dus was het eindelijk tijd om appels te gaan plukken in boomgaard de Olmenhorst. Drie jaar geleden was ik hoogzwanger en ging ik er voor het eerst met Tijn en mijn schoonmoeder naartoe. Twee weken daarna beviel ik van Naut, dus het was echt waggelen tussen de appelbomen door. Het jaar daarna ging ik weer (zwanger van Feline) met mijn schoonmoeder en de twee boys naar de Olmenhorst en dit keer was papa ook gezellig mee. Ondertussen is het eigenlijk wel een traditie geworden om appels te gaan plukken in de Olmenhorst en dit jaar waren we voor het eerst met onze drie kindjes in de boomgaard.

 

De Olmenhorst is in Lisserbroek en het is voor ons wel drie kwartier rijden. Toch is het echt de moeite waard om hier een ochtendje of middagje heen te gaan. Je kunt er appels en peren plukken. Je neemt zelf je eigen tas mee en na afloop wegen ze de appels of peren en reken je daar contant af. De omgeving is fantastisch mooi en zo vrij rondlopen in een boomgaard geeft echt een heerlijk buiten gevoel.

Dit jaar gingen de kinderen er flink voor en hebben we voor 32 euro aan appels gekocht. Vooral Tijn en Naut hebben flink geplukt, maar Feline kon er ook wat van. Heerlijk om die lachende gezichtjes te zien als ze weer een hele mooie appel hadden gevonden!

Na het plukken hebben we de appels in de auto gelegd en zijn we naar de speeltuin gegaan. Hier konden de kids leuk spelen en hebben wij een kopje thee gedronken met een appelgebakje erbij. Voor de kinderen hebben ze heerlijke biologische peren- en appelsap flesjes. Tijdens de zelfpluk dagen zijn er vaak ook nog andere leuke activiteiten, zoals boogschieten, ponyrijden, ritje op de appelkar en er was een kleine zweefmolen.

Tijn Olmenhorst

Op het terrein is ook nog een biologische landwinkel waar ze de heerlijkste producten verkopen. Dit jaar heb ik appeltaartjam gekocht. Ik zag het staan en was wel erg benieuwd hoe dit zou smaken. In het winkeltje hebben ze niet alleen maar biologisch eten, maar ook allerlei leuke hebbedingetjes.

Nu zijn we weer thuis met twee tassen vol met zelf geplukte appels. Morgen ga ik beginnen om appelmoes te maken en van de week ga ik samen met de jongens een heerlijke appeltaart bakken!

Dus heb je komend weekend niks te doen, ga dan zeker naar de Zelfpluk van de Olmenhorst.

 

handtekening Sanne

 

 

 

 

Op de website kan je meer informatie vinden: www.olmenhorst.nl

 

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply