Internationale Chocolade Dag!

0

 

Vandaag is het de internationale dag van chocolade. Deze dag kan je natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan, dus ter inspiratie voor alle chocolade liefhebbers hieronder een paar heerlijke chocolade ideetjes!

Volgens mij houdt iedereen van chocolade. In Nederland is chocolade ook erg populair, heel veel mensen eten het zelfs iedere ochtend op hun boterham in de vorm van hagelslag of vlokken. Ik ben zelf ook dol op chocola en dit zijn mijn all time favourites:

Johnny Doodle

Johnny doodle fudge Het merk Johnny Doodle komt uit Rotterdam.  De verpakking is erg leuk en wat normaal de onderkant is van de verpakking, dient bij Johnny Doodle juist als voorkant. De smaak Milk Fudge & Brownie vind ik de allerlekkerste! Het is romige melkchocolade met heerlijke fudge/karamel en brownie chunks. Een perfecte combinatie qua smaak en textuur.

Tony Chocolonely

Tony Chocolonely is bezig om alle chocolade 100% slaafvrij te krijgen. Hier zijn ze ook bekend door geworden. Mijn favoriete Tony’s is melkchocolade gevuld met stevige stukjes karamel en een korreltje zeezout. Deze smaak was een limited edition, maar omdat hij zo populair was hebben ze hem in het vaste assortiment opgenomen. Ik ben daar in ieder geval erg blij mee! Tonychocolony Melk Zeezout

De internationale dag van Chocolade houdt natuurlijk niet op bij alleen maar chocoladerepen. Hieronder nog een paar te gekke dingen waar chocolade in is verwerkt, want tja…chocolate makes everything better!

 

Avocado Chocolade

De avocado hype gaat nog steeds door en in Amerika is er nu ook avocado chocolade. Het is witte chocolade gecombineerd met avocado’s. Extra romig dus. De reep is helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar je kan hem wel online bestellen. De reep is aan de prijzige kant en kost  maar liefst 10 dollar, oei!  avocado chocolade

Chocoladefontein

 chocoladefontein Een chocoladefontein. Hartstikke leuk voor op een feestje of gewoon als toetje. Voor kids is dit hartstikke leuk om hier heerlijk fruit in te dopen. Op een verjaardag kan je natuurlijk ook snoepjes en koekjes erin dopen. Let wel op: niet alle chocola is geschikt om in de fontein te doen.

 

Chocolade lolly’s

Het idee is heel simpel. Je smelt chocolade en dat drizzle je over een lolliestokje heen. Je kunt ook een hele lepel chocolade over het stokje verdelen. Dan moet je wel iets langer wachten, maar dan is hij wel wat steviger en meer likproof. (is dat een woord?). Qua toppings kan je alles erop gooien wat je maar lekker vindt, mits het niet te zwaar is. Ook een leuke, roze of blauwe muisjes voor een babyshower. 

Het recept voor de lolly’s kan je hier vinden -> Pauline’s keuken.

chocolade-lollies

 

Chocolade bier

chocolade bier Wow, te gek. Voor alle liefhebbers van bier en chocolade is er nu een perfecte combi.  Bier van Tony’s Chocolonely! Samen met de Amsterdamse Brouwerij de Prael ontwikkelden ze Tony’s Chocolate Milk Stout. Bier met chocoladesmaak, ja dat klinkt een beetje gek, maar misschien is het wel super lekker!

 

Ben jij ook zo gek op chocola, laat je in de comments achter wat jouw favorieten zijn?

 

handtekening Sanne

 

Share.

About Author

Avatar

Sanne Post woont in Delft met Gijs, de liefde van haar leven. Samen hebben ze drie kleine schatjes. Tijn, Naut en Feline.

Leave A Reply